eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: DIGI Sport

Hernádi Zsolt regionális futball-ligát szervezne az NB I helyett

Regionális nemzetközi bajnokságot szervezne Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatója szívesen leülne beszélni a névváltás miatt a meccseket bojkottáló Vidi-szurkolókkal, azt azonban nem árulta el, a futballklub költségvetésének mekkora hányadát állja a cége.

"Leülnék a meccseket bojkottáló ultrákkal beszélni, de nem engedik. Pedig elmondanám nekik, hogy ha jó focit akarnak látni, akkor annak ára van" - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a DIGI Sport reggeli műsorában. A szurkolók körében nagy vitát kiváltó Mol Vidi FC elnevezésről pedig úgy nyilatkozott, hogy ez kizárólag üzleti döntés volt: a Videoton szeretett volna magasabb szintre lépni, és a több pénzért többet kért a támogató is.

Nem árulta el, hogy a Mol a klub költségvetésének mekkora hányadát állja, de elmondta, hogy nem egységes a támogatás, különböző lépcsőket kell elérnie a Vidinek ahhoz, hogy több pénzhez jusson.

Hernádi Zsolt szerint jó úton járnak, jól erősített a csapat a nyáron. "Nagy lépést tettünk előre, a Chelsea elleni meccs is nagyon meggyőző volt" - mondta a Mol vezére. Ugyanakkor a hétvégén, Felcsúton simán kikapott a Vidi 3-0-ra az MTK-tól. A főtámogató nem értette, hogy miért a csütörtökön még Londonban harcoló együttest küldte pályára vasárnap is Marko Nikolic, Hernádi szerint nem rosszak azok a játékosok sem, akik a kispadon ülnek, szerinte sok NB I-es klub szívesen elfogadná őket a kezdőcsapatába.

"Ez egy szörnyűség volt. Az első félidőt láttam, akkor felhívtam Garancsi István klubelnököt, hogy ez mi, de letette a telefont"

- mondta Hernádi Zsolt, és jelezte, ő amellett van, hogy terhelni kell a fiatalokat, még akkor is, ha néha hibáznak. "Az sem baj, ha kikapunk, csak ne így kapjunk ki" - mondta, és felvetette, hogy miért nem jelent elég terhelést az NB I egy élcsapatnak. Szerinte azért kellene lobbizni, hogy

legyen egy regionális nemzetközi bajnokság, mert hirtelen más lenne a terhelés, minden héten hasonlóan erős csapatok ellenlehetne pályára lépni.

Hernádi Zsolt még az európai és a világszövetségben is vezető pozíciót betöltő MLSZ-elnököt, Csányi Sándornak is rendre azt javasolja, hogy lépjenek előre, de ehhez az UEFA engedélye is kellene. Példaként a közös cseh-szlovák kupasorozatot említette, és hozzátette, ebben a régióban százmillió ember él, amely már komoly piaci tényező. Azt is sejtette, hogy a cége is szívesen mögé állna egy regionális bajnokságnak.

Hernádi Zsolt beszélt a Lazovic-ügyről is. "Nem voltam ott, amikor történt, ezért nem tudom, miért ebben a szörnyű időpontban fejezte be a pályafutását. Azt tudom viszont, ha valaki ilyen lépésre készül, jobb, ha minél hamarabb dönt. Ezt tanultam meg a menedzsmentben, ha ennek a legkisebb jelét látom, azonnal lépni kell" - mondta a Mol vezetője. Az alacsony hazai nézőszám szerinte emelkedni fog, ha végre elkészül a Vidi stadionja, és szerinte ha a bajnokságban minden meccs nemzetközi lenne, akkor sokkal több néző menne ki, mert jó focit akarnak látni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×