INFORÁDIÓ 
2019. április 22. hétfő
Csilla, Noémi

sportágválasztó

kiss gergely

gyermek

Budapest, 2016. szeptember 17. Érdeklődők a tekvondóval ismerkednek a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Maraton Sportközpontban 2016. szeptember 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egyedülálló rekordkísérletre készül a Nagy Sportágválasztó

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás

Mintegy 104 sportág képviselteti magát pénteken és szombaton a 23. Nagy Sportágválasztón - tájékoztatta az InfoRádiót a rendezvény kommunikációs igazgatója. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergely hozzátette: ezzel a számmal rekordot dönthetnek.

A Nagy Sportágválasztó feladata, hogy a sportágakat minél szélesebb körben megismertesse a gyerekekkel. A rendezvény továbbra is ingyenes - mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója.

Idén a Magyar Vöröskereszttel együttműködve véradásra lesz lehetőség, hogy segítsenek biztosítani a megfelelő vérkészletet. Napi 1800 adag vér szükséges ugyanis ahhoz, hogy a kórházakban zavartalan legyen a vérellátás" - tette hozzá.

A szervezők pénteken a hagyományoknak megfelelően az iskolákat, míg szombaton a családokat várják 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

Szombatra egy egyedülálló szabadtéri rendezvényt is szerveztek, amely egyben rekordísérlet is lesz: egyszerre 104 sportág fog bemutatkozni, ilyen még soha sehol nem történt. Az eseményt mérni fogják a magyar rekordegyesület képviselői, és hivatalos okiratban rögzítik a rekordkísérletet.

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Egyedülálló rekordkísérletre készül a Nagy Sportágválasztó
 


A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018