eur:
395.06
usd:
371.59
bux:
66362.88
2024. április 16. kedd Csongor
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Az új magyar úszócsillag sikerének titka

Az elmúlt hetekben halmozta a sikereket a nyílt vízi úszó Rasovszky Kristóf. A Balaton Úszó Klub versenyzője a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet nyert, majd múlt hét végén győzött az Európa-kupa-sorozat koppenhágai állomásán is.

A Balaton Úszó Klubban a világszínvonalú edzésrendszer több évtizedes munka eredménye. Ez a rendszer főleg a hosszútávúszásra helyezi a hangsúlyt, de alkalmas arra is, hogy a medencés úszók is jól szerepeljenek - mondta Szokolai László, Rasovszky Kristóf edzője.

A tréner szerint Kristófnál kicsi kora óta az úszás szeretete belülről jött, lehetett látni, hogy élvezi a közeget még akkor is, ha nehéz úszni.

"Ügyes kisgyerek volt, mindig a magyar élmezőnyben szerepelt. Már kisebb korában jól bírta azt a nagyobb terhelést is, amely másnál kiverte a biztosítékot"

- mesélte Szokolai László.

Sok úszó esetében a hirtelen növekedéstől elveszik a technika, de Kristóf esetében ugyanolyan jó maradt a vízfekvés is, mint korábban, csak erősebb lett, így még előrébb volt, mint kortársai - tette hozzá.

"Ahogy a felnőtté válás zajlott, stabilabbá vált.

Ami korábban zsigerből ment neki, hogy ezt szereti és akarja, az most már tudatossággal is párosult.

Ugyanolyan alázattal veti alá magát az edzéseknek, mint ahogy korábban tette. Testi, pszichés, mentális adottságai is megvannak, és ügyes is hozzá. Ennek az esszenciája, hogy ezeket a képességeket világszínvonalú edzésrendszerben teljesítheti ki" - vélekedett tanítványáról a tréner.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×