eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Montreal, 2018. június 10.Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője halad a mezőny élén a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve versenypályán 2018. június 10-én. Vettel az első rajthelyről indult. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)
Nyitókép: VALDRIN XHEMAJ

Wéber Gábor: nincs favorit a vb-csatában

Bár a Ferrari az elmúlt hetekben szinte minden pályán erősebbnek tűnt a Mercedesnél, még mindig Lewis Hamilton vezeti a Formula-1-es világbajnokságot 17 pontos előnnyel a Belga Nagydíjon győztes Sebastian Vettel előtt.

Akármennyire is acélosabb az utóbbi időben a Ferrari, az évben több olyan verseny is volt, amit illett volna megnyerniük, mégsem sikerült, tehát nincs lefutva a vb, és nagyon nyitott a verseny - hangsúlyozta Wéber Gábor szakkommentátor az InfoRádió Célegyenes című műsorában.

"Nem tekintem Sebastian Vettelt esélyesnek. Ez a 17 pont viszont még pont annyi, amit le kell dolgozni, és ha le is dolgozzák a következő versenyen, akkor az azt követő versenyek nagyon kemények lesznek.

Elég egy technikai hiba, egy rossz ütközés, egy rontás a boxban, bármi amivel nem számolnak, és kapásból 25 pontos hátrányba lehet kerülni. Nagyon messze van még a vb a Ferrarinak,

és Vettelnek, és messze nem úszott el még Hamiltonnak sem" - vélekedett Wéber Gábor.

Másodhegedűsök versengése

A szakkommentátor szerint a vb végkimenetelében nagy szerepe lehet két finn versenyzőnek, Kimi Raikkönennek és Valtteri Bottasnak, akik egyértelműen másodhegedűs szerepbe kerültek idén.

"Az embernek nem feltétlenül saját magáért kell versenyeznie, hanem a csapattársáért. De profi pilóták, és tudják, hogy ez is benne van a pakliban, ezt meg kell tenni.

A Hamilton-Vettel versenyfutásnak komoly tényezője lesz a két finn, hogy ki mennyire tud a saját csapattársának segíteni, és pontokat rabolni az ellenféltől"

- tette hozzá. Mint mondta, egy jó Raikkönen szereplés minden egyes hétvégén plusz három pontot hozhat Vettel konyhájára, és értékes pontokat szerezhetnek, vagy veszíthetnek majd még a másodhegedűsök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×