eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla
A fehérvári Tamás Krisztián (j) és a kisvárdai Pavlo Lukjancsuk az OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott MOL Vidi FC - Kisvárda mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. július 21-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Gólzáporos meccsekkel kezdődött a magyar labdarúgó-bajnokság

A vendég Debrecen 1-0-ra győzött a Puskás Akadémia ellen a felcsúti Pancho Arénában, a három esti meccs pedig a Honvéd, a Mezőkövesd és a címvédő MOL Vidi győzelmét hozta.

A szezon első ziccerét a 3. percben a Debrecen csatára, Takács bombázta a hazai kapusba, majd tíz perc elteltével tízméteres fejese is célt tévesztett. A PAFC negyedóra elteltével "érkezett meg" a meccsbe és Diallo révén lesgólig jutott.

Felcsút, 2018. július 21.
A góllövő debreceni Ezequiel Calvente (j) és csapattársa, Albion Avdijaj a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. július 21-én. A Debreceni VSC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
A góllövő debreceni Ezequiel Calvente (j) és csapattársa, Albion Avdijaj.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A vendégek egyik sarokrúgásukat követően centiméterekre voltak a gólszerzéstől: Márkvárt a gólvonalról vágta ki a kapura fejelt labdát. A hajdúságiak lendülete a szünetig sem hagyott alább, de a vezetést nem tudták megszerezni.

Felcsút, 2018. július 21.
A felcsúti Radó András (k) és a debreceni Kusnyír Erik (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. július 21-én.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
A felcsúti Radó András (k) és a debreceni Kusnyír Erik (j) .
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fordulást követően kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, ezzel együtt jelentősen esett az iram. A hazaiak ötlettelenül játszottak, helyzetekig sem nagyon jutottak el.

A debreceniek viszont többször is helyzetbe kerültek, és az egyik ilyennél Calvente fejesével megszerezték a vezetést.

A felcsúti csapat küzdött az egyenlítésért, de a játékába sok hiba csúszott, így nem sikerült egyenlítenie. A Debrecen megérdemelten szerezte meg a három pontot, a felcsútiak pedig még mindig nem nyertek bajnoki mérkőzést a debreceniek ellen.

A Honvéd ismét legyőzte a Haladást

Szakadó esőben kezdődött, 15 perccel később viszont már csak szemerkélőben folytatódott a találkozó, amelyen sokáig a Honvéd irányított, de mezőnyfölényét a 38. percig nem tudta gólhelyzetre váltani. Akkor Gazdag Dániel jó ütemben ugratta ki Danilót, aki két szombathelyi védő között lépett ki, majd a kiszolgáltatott Király Gábor mellett a kapu rövid oldalába helyezett.

A Haladás először a szünet előtt villant, ám az mindjárt egyenlítést is ért. Mészáros ziccerrel egyenértékű helyzetét Gróf még szögletre mentette, a sarokrúgásból beívelt labdát azonban Priskin már a kapu jobb oldalába fejelte.

A második félidőben is a Honvéd irányított, a 67. percben pedig ismét megszerezte a vezetést. Ehhez azonban kellett egy szabadrúgásból kapu elé ívelt labda, és Kamber, aki éles szögből külsővel lőtt a meglepett Király mellett a kapuba. Tíz perc sem telt el, Lukács került helyzetbe, és higgadtan értékesítette a lehetőséget.

A 80. percben Bamgboye az elmélázó kispesti védők között remek fejessel szépített, egy perccel később azonban létszámhátrányba került a vendégcsapat, mert Priskin könyökkel eltalálta Batikot. A hajrában beszorult a házigazda fővárosi együttes, de a Haladás nem tudott egyenlíteni.

A kispestiek sorozatban hetedik meccsükön maradtak veretlenek a szombathelyiekkel szemben, akik a legutóbbi hat összecsapást elveszítették.

A Paks elleni sikerrel rajtolt a Mezőkövesd

A Mezőkövesd hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksi FC együttesét. Az első harminc perc "ismerkedéssel", valamint meddő paksi mezőnyfölénnyel telt, aztán

nyolc perc alatt három gólt is láthatott a kövesdi közönség.

Előbb a hazaiak egy szép támadás végén egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést, majd három perc alatt - némi szerencsével - egyenlített a Paks, hogy aztán öt perc múlva ismét hátrányba kerüljön, miután a mezőkövesdiek újfent eredményesen zárták egy támadásukat. A statisztika szerint a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura, ennek ellenére a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A fordulás után a Paks volt aktívabb, igyekezett egyenlíteni, ám a mezőkövesdi védelemnek sikerült megtartania az egygólos előnyt. Tíz perccel a lefújás előtt aztán egy újabb hazai gól végleg megpecsételte a tolnai együttes sorsát, amely valódi veszélyt nem jelentett Dombó kapujára, egyetlen gólját szerencsés körülmények között szerezte, így a hazaiak sikere megérdemeltnek mondható.

Magabiztos győzelemmel kezdett a bajnok Vidi FC

A bajnok Vidi FC ragadta magához a kezdeményezést az NB I-ben abszolút újonc Kisvárda ellen, amelynek kezdőcsapatában mindössze három magyar játékos volt.

A 12. percben a ziccerbe kerülő Lazovic a büntetőterületen belül a földre került Vári Barnabás szorításában, ezért a játékvezető utóbbit kiállította.

A tizenegyest Marko Scepovic végezte el, de lövését Felipe kivédte. Két perc múlva javíthatott volna a szerb csatár, ám ziccerben a kapu mellé pörgetett. Nem kellett sokat várni a fehérvári vezetésre, mert Loic Nego pontos beadását Danko Lazovic juttatta a kapuba. A gól- és emberhátrányban játszó kisvárdaiak percekre beszorultak kapujuk elé, de amikor kijöttek a szorításból, néhány veszélyes lövésük is volt. A Vidi FC a 36. percben növelte előnyét: Nego újabb jó beadását ezúttal Marko Scepovic váltotta gólra. A fehérváriak háromgólos előnnyel vonultak szünetre, miután egy szabadrúgást követően Juhász Roland is gólt szerzett.

A második félidőben a hazaiak - talán a szerdai, Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre is gondolva - visszavettek a tempóból, ennek ellenére jóval többet birtokolták a labdát. A Kisvárda szórványos ellenakciói nem sok veszélyt jelentettek a fehérvári kapura. A végeredményt a hosszabbításban Stefan Scepovic állította be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×