eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Monterrey, 2018. április 6.Babos Tímea a brit Naomi Broady ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna egyesében 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Miguel Sierra)
Nyitókép: MIGUEL SIERRA

Babos Tímea világelső lesz

Jövő hétfőtől Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros világranglistáját. Az InfoRádiónak nyilatkozó desapja szerint a párosnak Wimbledonban a végső győzelemre is esélye van.

A játékos honlapjának beszámolója szerint a magyar teniszsport első világranglista-elsősége azzal vált biztossá, hogy a cseh Andrea Hlavackova - honfitársa, Barbora Strycova oldalán - kikapott a wimbledoni nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében.

A közlemény kiadása után az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó ellenfele a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egység volt a hétfői nyolcaddöntőben, de a magyar játékos ennek eredményétől függetlenül az élre áll a WTA rangsorában.

A magyar-francia duó két szettben, 63 perc alatt nyert (6:3, 6:4). "Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de ami fontos, végig nagyon segítettük egymást. Örülök, hogy ismét negyeddöntősök lehetünk Wimbledonban" - fogalmazott honlapján a 25 éves soproni teniszező.

Világelsőségével kapcsolatban így értékelt:

"Nehéz elhinni... Erre az évre ezt a célt tűztük ki párosban az edzőmmel, és sikerült! Hihetetlenül nagy dolog ez!".

Babos Csaba: a párosnak a végső győzelemre is nagy esélye van

A páros világelsőség is értékes, hiszen például kajakban sem különböztetik meg az egyesben, párosban vagy négyesben elért világsikert - mondta az InfoRádióban Babos Tímea édesapja, korábbi trénere. Hozzátette: "Timi adottságai és képességei elsősorban a párosra nagyon jók, és azokat, amiben gyengébb, egyéniben az ellenfelek jobban ki tudják használni. De egyéniben is egész évben a 40-ben volt és most a 25., emiatt sem vagyok szomorú.

Ahogy abban száz százalékig biztos voltam, hogy világelső lesz, abban is biztos vagyok, hogy egyéniben lesz még ennél jobb helyezése is"

- mondta Babos Csaba. Hozzátette: reméli, hogy folytatják a menetelést, és párosban is összejön a wimbledoni bajnoki cím (juniorban már volt wimbledoni bajnok Babos Tímea).

Magyar teniszező még nem állt a világranglista élén

A wimbledoni Grand Slam-torna előtt Babos a harmadik volt.

Az már a rajt előtt eldőlt, hogy a tavaly győztes orosz Jelena Vesznyina nem maradhat előtte, mivel sérülés miatt nem indult. Az orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső tajvani Csan Latisa ugyancsak búcsúzott.

Magyar felnőtt teniszező még sosem állt az általában hetente frissülő világranglista élén, a nőknél és a férfiaknál sem.

Az Australian Open-bajnok Babosék a nyolc között az Alicja Rosolska, Abigail Spears lengyel, amerikai kettőssel találkoznak.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×