eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Madaras Norbert az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Óriási mozgás a magyar vízilabdában – így készülnek az új szezonra a csapatok

Nemrégiben ért véget itthon a vízilabdázók klubszezonja, a legtöbb egyesület pedig már be is jelentette az új igazolásait.

A magyar póló két ikonikus alakja a héten fejezte be a profi pályafutását: a Ferencváros olimpiai bajnokai közül Madaras Norbert és Varga Dániel akasztotta szögre a sapkáját. A klubtól távozott emellett Manhercz Krisztián és Szirányi Balázs. Előbbi az OSC-hez, utóbbi a Honvédhez igazolt.

A Ferencváros az új játékosait is bemutatta:

Mezei Tamás és az ausztrál Aaron Younger a Szolnoktól, Kállay Márk a Debrecentől, a világbajnok Gór-Nagy Miklós pedig az OSC csapatától érkezik a Népligetbe.

Madaras Norbert szakosztályelnökként segíti a zöld-fehéreket, és már a mostani igazolásoknál is fontos szerepe volt. Az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a mostani változásokkal reményei szerint erősödtek „A következő szezonban majd eldől, hogy ezek az új igazolások jó döntések voltak-e vagy nem. Én azt gondolom, hogy igen” – fogalmazott. Az új szakosztályelnök bízik benne, hogy a fiatal sportolókkal jobb lesz a csapat.

A tavalyi Bajnokok Ligája-győztes Szolnok együttesében több pozícióban is változás történt. A klub nem hosszabbította meg Cseh Sándor vezetőedző idény végén lejáró szerződését.

A Fradihoz távozó két vízilabdázó mellett Fülöp Bence a Honvédba szerződött. A szerbekkel olimpiai, világ és Európa-bajnok pólós, Zsivko Gocics visszavonul, azonban marad a Szolnoknál. A következő szezontól ugyanis ő lesz a csapat új vezetőedzője. Három új játékost is kap a keze alá: ugyanis Egerből Angyal Dániel, a Jug Dubrovniktól Viktor Rasovic, a Partizán Belgrádtól pedig Djordje Lazic csatlakozik a Tisza-parti együtteshez.

Az OSC már szezon közben bejelentette, hogy felbontja a világbajnok bekkjének, Gór-Nagy Miklós szerződését, ő egyébként most Máltán légióskodik, mielőtt csatlakozik a Ferencvároshoz. A másik távozó Juhász Zsolt, aki a Honvédhoz igazolt. Az újbudai csapat Manhercz Krisztiánnal, Branislav Mitroviccsal, Hárai Balázzsal és Kovács Gergővel erősíti meg a keretét. Utóbbi három játékos az Egerből teszi át székhelyét a XI. kerületbe.

Az Eger már hivatalosan is bejelentette keretét a következő szezonra:

az imént említett játékosok mellett Lőrincz Bálint és Uros Csucskovics hagyja el az egrieket. Érkezik ugyanakkor Valics Bence, Magyar Márton, Sánta Dániel, Gyárfás Tamás, Lukács Dorián, Tóth Bendegúz és Nikola Murisics.

A BVSC-ből ketten távoznak, Mátyók Norbert és Szabó Bence. Az érkezőkről az InfoRádió még nem kapott hivatalos tájékoztatást.

A Miskolc is készen áll a folytatásra. A borsodi klubhoz érkezett Ognjen Stojanovics a Crvena Zvezdából, Bojan Banicevic a Jadran Carine-ból. Bedő Krisztián és Lőrincz Bálint Egerből, Szőke Szabolcs Debrecenből, Mizsei Márton pedig a BVSC-től igazolt Miskolcra. (Emellett az utánpótlásból Vismeg Botond, Vismeg Zsombor és Sisán Balázs személyében érkezett erősítés.)

Sánta Dániel és Lukács Dorián az Egerhez szerződött. Aleksey Kuzmenko a Szentesben, Berta József Kaposváron, Jakab Dániel Pécsen, Halek Márton Vasasban, Kósik Soma pedig a Debrecenben folytatja pályafutását.

A Honvéd bejelentette Szirányi Balázs, Juhász Zsolt, Fülöp Bence és Kardos Alexander érkezését. A távozó Irmes Pál. Vad Lajos edző helyét a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Merész András veszi át a kispadon.

Visszavonult a Vasas olimpiai bajnoka, Steinmetz Ádám, aki az új parlament megalakulása óta országgyűlési képviselő. Rajta kívül Bóbis Máté és Babay Árpád sem folytatja játékosként, előbbi az első csapat másodedzője, utóbbi a serdülő csapat edzője lesz. Továbbá Tihanyi Bernát távozott.

Az angyalföldi egyesület szerződtette Hegedüs Gábort az OSC-től, Mátyók Norbertet és Szabó Bencét a BVSC-től. Vogel Simon, valamint Major Martin az UVSE-től, Halek Márton pedig Miskolctól érkezett a klubhoz.

A kaposvári klub három játékost igazolt: Berta Józsefet Miskolcról, Németh Botond és Németh Levente pedig az utánpótlásból került fel az első csapathoz. Palotás Sámuel távozott Kaposvárról.

A Szenteshez érkezett Alekszey Kuzmenko Miskolcról, Marko Manojlovics pedig a Partizántól. A távozók között van Palotás Gergely, Takács János, valamint Victor Vishnyakov.

A szombathelyiektől már az előző szezon közben búcsút vettek Vladimir Cvetictől, mellette pedig Rustan Ukumanov és Kutasi Rómeó neve szerepel a távozók között. Új játékos a klubnál Takács János és Irmes Pál. Előbbi a Szentestől, utóbbi a Honvédtól érkezett Szombathelyre.

Debrecenből Kállay Márk és Szőke Szabolcs távozik. Eddig egy érkezőről, Kósik Somáról tudunk. Pécsről Lajkó Márton és Safrankó Donát igazolt el. A Tatabánya, UVSE és a KSI csapataiban történő játékosmozgásról egyelőre nem kaptunk tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×