eur:
388.69
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Párizs, 2018. június 5.Az olasz Marco Cecchinato ünnepel, miután 6:3, 7:6, 1:6, 7:6 arányban legyőzte a szerb Novak Djokovicot a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. június 5-én. (MTI/AP/Michel Euler)
Nyitókép: Michel Euler

Djokovicot kiejtették, lehet, hogy kihagyja a füves szezont

A férfiaknál az olasz Marco Cecchinato, a nőknél Sloane Stephens jutott másodikként elődöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.

Cecchinato - aki április végén megnyerte a budapesti ATP-tornát - már azzal is pályafutása legnagyobb sikerét érte el, hogy a 10. kiemelt Pablo Carreno-Busta, valamint a nyolcadikként rangsorolt David Goffin búcsúztatásával negyeddöntőbe jutott, korábban ugyanis soha nem nyert meccset Grand Slam-torna főtábláján.

A legjobb nyolc között lejátszott mérkőzésen a világranglistán 72. olasz egy simább és egy nagyon szoros szettet követően már 2-0-ra vezetett a korábbi világelső Novak Djokovic ellen. A harmadik játszma fél óra alatt lett a szerb sztáré, aki a negyedik felvonásban 5:3-as előnyben volt, és az egyenlítésért adogathatott.

Cecchinato azonban ekkor feltámadt, brékelte Djokovicot, majd egy végletekig kiélezett rövidítésben három szettlabdát hárítva kihasználta negyedik mérkőzéslabdáját,

így elődöntőbe jutott. Ott az osztrák Dominic Thiemmel mérkőzik majd.

Olasz férfi teniszező legutóbb 1978-ban volt elődöntős Grand Slam-tornán, akkor a Roland Garroson Corrado Barazzutti jutott el a legjobb négyig.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Djokovic úgy fogalmazott, "egyáltalán nem biztos abban, hogy pályára lép a füves pályás szezonban", így például a július 2-án kezdődő wimbledoni tornán.

"Egyelőre nem szeretnék a teniszre gondolni"

- tette hozzá a korábbi világelső.

A nőknél Stephens 71 perc alatt aratott győzelmével már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi US Open döntője: akkor a 25 éves amerikai teniszező simán, két játszmában győzte le honfitársát, Madison Keyst.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A második félidőben a Bayern szerzett vezetést, de ezután felpörgött a Real Madrid, volt visszavont gól, VAR-vizsgálatok, a mérkőzés vége előtt kicsivel pedig már figyelmeztetni kellett a szurkolókat, szinte az egész stadion felállt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×