eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hónapokig tarthat a huzavona a síszövetségben

Felfüggesztette a Magyar Sí Szövetség elnökének nemrég megválasztott Miklós Edit bejegyzési kérelmét a Fővárosi Törvényszék.

"A Törvényszék mindaddig nem határoz az álközgyűlés döntéseinek bejegyzéséről, illetve feltehető elutasításáról, ameddig a Magyar Sí Szövetség által benyújtott törvényességi felügyeleti kérelmeket jogerősen nem bírálja el" – írta közleményében kedden Bajai András, aki szerint ő a Magyar Sí Szövetség elnöke.

Bajai Andrást tavaly novemberben választották elnöknek, majd februárban arról számolt be, hogy a szervezet törvénytelenül működik.

Újabb súlyos sérülése után áprilisban visszavonult az olimpiai hetedik síelő Miklós Edit, három nappal később pedig őt választották elnöknek. Bajai András az InfoRádiónak elmondta: azt a közgyűlést több okból is törvénytelenül hívták össze.

  • Részben azért, mert nem ő hívta össze, hanem az általa felmentett főtitkár és az alelnök, arra hivatkoztatva, hogy Bajai akadályoztatva van
  • Bajai megnyitotta és bezárta a közgyűlést, ami utána történt, az már nem törvényes közgyűlés volt.

Miklós Edit szerint ugyanakkor Bajai András ügyvédje akadályozza az eljárást. Hozzátette: a bíróság csak azt követően jegyzi be őt elnökként, hogy a törvényességi felügyeleti eljárás lezárult.

Az InfoRádió utánanézett, hogy a Fővárosi Törvényszék adatbázisában ki a szövetség elnöke, ott Bajai András neve szerepel. Miklós Edit azonban mást állít: szerinte a közgyűlés döntése értelmében jelenleg is ő az elnök.

A pereskedés komoly fennakadást jelent a szövetség életében

– hangsúlyozta Miklós Edit. Mint mondta, nála sok sportoló jelentkezett, hogy inkább abbahagyja a versenyzést, minthogy ilyen lehetetlen állapotban készüljön. Hozzátette: az elnökség felfüggesztése miatt nem lehet felvenni állami támogatásokat.

Bajai András szerint ugyanakkor nincs ok pánikra,

mert jelenleg a versenyzők fizikai, alapozó felkészítése zajlik. Ők pedig azon dolgoznak, hogy a havas felkészülés feltételeihez a szükséges forrásokat előteremtsék – tette hozzá.

Abban mindkét fél egyetért, hogy a pereskedés akár hónapokig eltarthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×