eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A harmadik helyezett Michelisz Norbert BRC Racing Team pilótája (j) a túraautó-világkupa (WTCR) első futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 28-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Michelisz Norbert: már tudjuk, hogyan javítsunk a tempón

A nyolcadik helyről várhatja a portugáliai folytatást Michelisz Norbert a túraautó-világkupában. A magyar pilóta a legutóbbi, hollandiai versenyen nem szerzett pontot, de bízik benne, hogy úrrá lesz a Hyundai a nehézségeken akkor is, ha a szabályrendszer sajátosságai miatt ismét az ellenfelekéhez képest jóval kedvezőtlenebb technikai feltételekkel kell indulniuk.

Magamnak közepes osztályzatot adnék az eddigi teljesítményemre, a négy versenyhétvégére - mondta az InfoRádióban Michelisz Norbert. Szerinte voltak jól és kevésbé jól sikerült hétvégéik, utóbbira példa a legutóbbi a hollandiai Zandvoortban, ahol utolérték őket a technikai nehézségek. "Összességében azonban bizakodó vagyok, mert ha az arányokat fenn tudjuk tartani, úgy, hogy legyen három kiemelkedően jó hétvégénk, amikor az autó nagyon jól működik, és utána egy, ami kevésbé sikerül, az lehetőséget ad a bajnoki címért harcolni a túraautó világkupa-sorozatban."

Pihenés Portugáliáig

Michelisz Norbert örül, hogy most van lehetősége a következő, portugáliai versenyig hátralévő néhány hétben pihenni és otthon lenni a családjával, hiszen nemrég született meg a második kislánya.

"Az elmúlt két hónapban sehol sem tudtam igazán ott lenni, sem a versenypályán, sem otthon, annyira hektikusan indult a szezon és annyira sűrűn követték egymást a versenyek"

- mondta. A cél, hogy feltöltődjön a családjával és utána teljes erőbedobással tudjon készülni a szezon középső részére.

Kemény párharcokra számít

Yvan Mullerrel sikerült rendeznie a nézeteltérést (Zandvoortban összeért a kerekük, Michelisz kocsija megsérült és nem tudta íven tartani, mivel pedig Muller mellette volt, mindkét kocsi a szalagkorlátnak sodródott, Muller autója fel is akadt rá). "Mullerrel sosem volt felhőtlen a viszonyunk, és ezen a zandvoorti hétvége sem változtatott a kedvező irányba. Nem ez volt az utolsó összecsapásuk idén, de jól ismerem, ezért tudom, mire számítsak tőle a hátralevőkben".

Ugyanakkor Michelisz Norbert szerint

folyamatosan párharcok várhatók a versenyben a többi pilótával is, mert annyira szoros a mezőny, hogy gyakran tized- vagy századmásodpercek dönthetnek egy-egy futamgyőzelem vagy dobogós hely sorsa.

Növelni kell a tempót

A "nullás" versenyeket Michelisz Norbert szerint úgy kell kezelni, hogy lássák az erősségeiket és azokat a területeket is, ahol fejlődni kell. Az látszik a zantvoorti versenyekből is, hogy

ha marad a teljesítmény-kiegyenlítő rendszer, akkor tempóban javulniuk kell. Van is már ötletük arra, hogy ezt hogyan tudják az autó beállításával megvalósítani.

Azt is hozzátette, hogy a következő, portugál versenypálya utcai versenyhelyszín, ami jellegét tekintve teljesen más, mint Hollandia vagy azt megelőzően Németország volt.

"Technikailag bőven elég erős az autó ahhoz, hogy a fennmaradó versenyeken, ha nem is minden alkalommal, de sokszor jelenthessük mi a referenciát.

A kulcskérdés az lesz, hogy én is maximalizálni tudjam az elérhető pontok számát"

- fejtette ki Michelisz Norbert. Úgy érzi, jól felkészült a csapat a portugál versenyre, és a tavalyi túraautó-világbajnoki futamokhoz hasonlóan lesz lehetőségük pole-pozíciókért és akár futamgyőzelmekért harcolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×