eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Kiss Éva védi a macedón Andrea Canadija lövését a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO - Vardar Szkopje mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 13-án.  Győri Audi ETO - Vardar Szkopje 27-26.
Nyitókép: Illyés Tibor

Változás a női kézilabda-válogatott keretében

Kiss Éva, a bajnok Győri Audi ETO KC kapusa sérülés miatt kikerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéből.

A magyar szövetség honlapja szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány a debreceni Horváth-Pásztor Bettinát hívta be a Bajnokok Ligája-címvédő győriek játékosának helyére.

A csapat péntektől készül együtt Győrben, jövő szerdán Koszovó vendége lesz, szombaton pedig Kecskeméten a fehéroroszok ellen zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Amennyiben a magyar válogatott győz Pristinában, biztosítja részvételét a decemberi, franciaországi tornán, ha Fehéroroszországgal szemben is nyer, csoportelsőként jut tovább.

Sérülés miatt Kiss Éván kívül, Such Nelli, Kiss Nikolett és Szöllősi-Zácsik Szandra is kikerült a keretből, a dán edző Faluvégi Dorottyát és Szalai Babettet hívta be helyettük. Tomori Zsuzsannára, Szikora Melindára és Klivinyi Kingára szintén sérülés miatt nem számíthat a kapitány.

A magyar női válogatott kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Horváth-Pásztor Bettina (Debrecen), Janurik Kinga (Érd)

jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Ferencváros), Lukács Viktória (Ferencváros)

jobbátlövők: Hornyák Dóra (Ferencváros), Karnik Szabina (MTK Budapest), Kovács Anna

irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szalai Babett (Dunaújváros), Tóth Gabriella (Érd)

beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Sirián Szederke (Debrecen), Szabó Laura (Érd)

balátlövő: Háfra Noémi (Ferencváros)

balszélsők: Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×