eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Martin Ambros győri vezetőedző (b) a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO - Vardar Szkopje mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 13-án.  Győri Audi ETO - Vardar Szkopje 27-26.
Nyitókép: Illyés Tibor

Három szóval búcsúzott a Győr sikeredzője

Egyetlen gólon múlott, hogy a Győr, és nem a Ferencváros lett a női kézilabda-bajnokság győztese. Görbicz Anita, a győriek csapatkapitánya a találkozó után elmondta, túl van már számos kupa és bajnoki döntőn, de ilyen izgalmakra még ő sem emlékszik.

„Hihetetlen, hogy lejátszol egy meccset, meghalsz az utolsó fordulóban, egy nagyon harcos Békéscsaba ellen, de utána megélni azt a két percet, ami még hátra volt a Fradi meccséből, az volt a legnehezebb. De hihetetlenül boldogok és hullafáradtak vagyunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Az utolsó forduló előtt az FTC-Rail Cargo Hungaria hat találattal jobban állt, és hazai pályán 42-24-re győzte le a Vác csapatát, a győriek viszont 39-14-re múlták felül a Békéscsabát, így történetük 14. bajnoki címét ünnepelhették. A Győr a Fradival azonos pontszámmal, de eggyel jobb gólkülönbséggel végzett az élen.

A győriek úgy mentek fel a pályára, mint ha egy Bajnokok Ligája-fináléra készültek volna. Ebben segítettek a szurkolók is, akik olyan hangulatot teremtettek, mint ha BL-meccset játszanának. „Nem figyeltük, hogy ki az ellenfél, csak magunkkal foglalkoztunk. Tudtuk, hogy a jó védekezés az alap, és azt is, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. De megcsináltuk” – mondta Görbicz.

Úgy érzi, sikerült méltó módon búcsúztatni a csapattól távozó vezetőedzőt Ambros Martint, akivel kiemelkedő sikereket értek el az elmúlt hat évben.

A spanyol szakember húsz trófeát nyert a csapattal.

„Sosem számoltam össze, mit és mennyit nyertünk, mert nem ez volt a legfontosabb, hanem az, amit tőletek kaptam: a szurkolóktól, a klubtól és a játékosoktól. Tudnotok kell, hogy

ezek a lányok nemcsak kézilabdázók, hanem igazi varázslók is!

Hat éve a sors úgy akarta, hogy együtt legyünk, és a sors, úgy érzem, kiváló munkát végzett. Köszönök mindent, és három varázslatos szóval szeretnék búcsúzni: köszönöm, bocsánat, és szeretlek – mindannyiótokat" - búcsúzott a szurkolóktól az NSO beszámolója szerint.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×