eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb négy magyar érem a szegedi világkupán

A magyar versenyzők két aranyat és összesen négy érmet szereztek a Szegeden rendezett kajak-kenu világkupa vasárnapi 5000 méteres versenyei során, így - túlteljesítve a célkitűzést - négy első, nyolc második és kilenc harmadik hellyel zárták a Maty-éri viadalt.

A leghosszabb távon - amelyen a korábbiaktól eltérően idén már futószakaszok is vannak, hasonlóan a maratoni futamokhoz - a nőknél teljes volt a magyar siker, a kajakosoknál ugyanis Kiszli Vanda, a kenusoknál pedig a korábban 500 méteren második Lakatos Zsanett nyert. Utóbbi számban Bragato Giada lett a harmadik. A másik hazai kajakosnak, Csay Renátának technikai probléma miatt fel kellett adnia a versenyt.

A férfiak egy dobogós helyet szereztek a másodikként beérkező kajakos Boros Adrián révén. A kenusoknál Dóczé Ádám hatodik helye volt a legjobb hazai eredmény.

A világkupán - melynek paraversenyeiben három bronz volt a magyar mérleg - 60 ország közel 700 sportolója, köztük 62 magyar vett részt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×