eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újra pólóbajnok lett a magyar konzul

A hétvégén már bajnokcsapat tagjaként ugorhat medencébe az oslói magyar konzul a Vika Idrettsforening színeiben a norvég vízilabda bajnokságban. Haraszti Zsolt az InfoRádiónak elmondta: az együttesének nem volt igazi riválisa a bajnoki címért folyó küzdelemben.

Ismét megnyerte a norvég vízilabda-bajnokságot a Vika Idrettsforening együttesével az oslói magyar konzul, Haraszti Zsolt.

„Már a második fordulóban biztosak voltak abban, hogy az idei bajnokság nem okoz akkor gondot, mert a tavalyi fő rivális, a Stavanger nem képviselt akkora játékerőt” - mondta az InfoRádiónak.

Így most a fő célt már az őszi Nordic Kupa jelenti, amelyen a finn, svéd, dán és izlandi bajnokcsapat ellen szerepelhetnek. Haraszti Zsolt szerint ennek a sorozatnak nagyobb a presztízse, mert minőségibb játékosok szerepelnek benne.

A norvég pólóbajnokság együtteseit amatőrök alkotják. A jobb játékosok főleg a külföldiek, és az oslói csapat azért is van előnyben, mert a városban él a legtöbb külföldi. Haraszti Zsolt hozzátette: ebben az idényben olasz és amerikai igazolás is segítette a csapatot. A norvég ligában a nagy földrajzi távolságok miatt ritkán rendeznek fordulót, de akkor az több napig tart, és a klubokra több meccs vár.

A konzul ősszel egy fordulót kihagyott sérülés miatt, de utána visszatért, és saját játékával elégedett volt. A csapat összjátéka is javult, stabilabb színvonalon teljesített a Vika Idrettsforening ebben az idényben – közölte.

Haraszti Zsolt elmondta, hogy az esetek többségében össze tudja egyeztetni a munkát és az edzéseket.

„A vízilabda a munkában is segít. A lelki kiegyensúlyozottsághoz kell az is, hogy időt tudjak fordítani rá”

- emelte ki.

Haraszti Zsolt 10 éves kora óta játszik, itthon utánpótláskorúként a Vasasban szerepelt, korosztályos válogatott is volt, majd később a felnőtt másodosztályban pólózott. 2016-ban költözött Norvégiába, és kereste a lehetőségét, hogy hol tudja folytatni a vízilabdát.

Úgy véli, a norvég vízilabda 10-20 éven belül megjelenik a nemzetközi porondon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×