eur:
394.03
usd:
368.72
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Liverpool, 2018. április 24.Roberto Firmino, az angol FC Liverpool (b) és Daniele De Rossi, az olasz AS Roma játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzésen a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Ismét csoda kell a Romától a BL-ben

Sajnos a biztonság kérdése és a huligánok megfékezése lett a központi témája a ma esti AS Roma–Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő-visszavágónak. A tévés beszámolókból, illetve a különböző napilapok online híradásaiból jól nyomon lehet követni, milyen is az Örök Város 2018. május 2-án.

Most is rengeteg a turista, kihasználva a szép időt, zsúfoltak az utcák, a piacok, s nagyon sok a rendőr, akiknek sorai még ki is egészülnek a carabinierikkel, sőt, a Mersey-partról érkezett brit rendőrökkel is. A két klub vezetői mindent megtesznek azért, hogy a közel ötezer angol szurkolónak (miként a helyi drukkereknek) ne történjen baja, de mindenki tudja azt is, a veszély megvan.

Minden előzetes figyelmeztetés ellenére bő egy hete, kedden, olasz huligánok támadása nyomán életveszélyes állapotba került Sean Cox, a „vörösök” Írországból a mérkőzésre érkezett szurkolója. A római klub azonnal elnézést kért az angoloktól az incidens miatt, kedden a sárga-bordók különleges trikóban edzettek, amelyre a Forza Sean felirat került, ezzel is jobbulást kívánva a még mindig nagyon súlyos állapotban lévő áldozatnak.

A kedd este viszonylag nyugodtan telt, bár akadt angol lap (például a Mirror), amely megszólaltatott olyan szurkolókat, akiket megtámadtak Roma-szurkolók az Örök Városban. Szerencsére a liverpoolihoz hasonló súlyos incidensre nem akadt példa.

A meccset háromgólos előnnyel kezdi a Liverpool, miután 5-0-s vezetése után „csak” 5-2-re nyerte az első mérkőzést. A múlt hónapban, amikor a negyeddöntők visszavágója előtt, ellenkező előjellel bár, de az olaszok és az angolok meccse előtt is elhangzott, korábban mindössze két csapatnak sikerült fordítania háromgólos hátrányból, 2004-ben a Deportivónak a címvédő AC Milan, illetve 2017-ben a Barcelonának a PSG ellen. Azóta hozzájött még egy példa, ami most élteti a római reményeket: Az AS Roma 1-4-ről indulva, 3-0-ra győzött a Barcelona ellen, s idegenben lőtt góljának köszönhetően bejutott az elődöntőbe.

A Gazzeta dello Sport címlapján lényegesen nagyobb teret kap a Juventus a játékvezetőkkel kapcsolatos (alkalmasint inkább mások által hangoztatott) polémiája, vagy éppen az a tény, hogy Mancio, azaz Roberto Mancini egyre közelebb áll ahhoz, hogy megkapja szövetségi kapitányi kinevezését, mint épen az AS Roma visszavágója. A szerda esti találkozóról Alisson, a „farkasok” brazil kapusa nyilatkozik, emlegetve, hogy mindent megpróbálnak majd, noha az ellenfél ásza, az általa Momóként emlegetett Szalah Messi színvonalán futballozik.

A Corriere dello Sport, mégiscsak római székhelyű, a fejléc alatt a BL-mérkőzést harangozza be, megemlítve, hogy bevételi rekordot jelent majd az Olimpicóban a 63 ezres, teltházas publikum. Itt is tényszerű Mancini kinevezése, a Mancittí szójátékkal, CT, azaz commisario tecnico, olaszul így nevezik a szövetségi kapitányt.

Nem meglepő, hogy a torinói Tuttosport is bírózik, meg pedzegeti, hogy az Öreg Hölgy visszahívná Álvaro Moratát, de azért egy kicsi keretesbe kifér a Roma mérkőzése is: „Roma, mindenki veled van az újabb csodáért”.

Valóban csoda lenne egy újabb háromgólos siker, s mintha az olasz sajtó sem hinne benne igazán.

Pedig a „farkasok” még nem kaptak gólt ebben a BL-sorozatban otthon,

s a legerősebb ellenfeleik közül a Chelsea-nek és a Barcelonának is három-három gólt lőttek. Az is igaz, hogy most a Salah, Firmino, Mané trióval felálló Liverpool lesz az ellenfél, amely az eddigi hat 2017–2018-as BL-mérkőzésén húsz gólt szerzett idegenben.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzést az M4 és a Sport1 is közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×