eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Így értékelt Zidane és Heynckes

"Egy elődöntőben mindig szenvedni kell" - mondta Zinédine Zidane, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid vezetőedzője, miután csapata a 2-2-es hazai döntetlennel - összesítésben 4-3-mal - búcsúztatta a Bayern Münchent. Jupp Heynckes azt mondta: a Madrid "köszönje meg a Navasnak a Bernabéuban nyújtott produkcióját".

"Itt semmi sem könnyű. Viszont, ha nyersz, akkor még jobban érzed magad. Bár ezzel a szívednek nem teszel túl jót" - mondta a francia szakvezető.

"Ez egy tökéletes éjszaka volt számomra és a csapat számára" - nyilatkozta Karim Benzema, aki két gólt szerzett a visszavágón. A Real Madrid francia támadója elmondta: "a dolgok néha jól mennek, máskor viszont rosszul". A keddi mérkőzés előbbi kategóriába sorolható, hiszen társaival és a szurkolóikkal együtt nagyon élvezte a játékot. Pedig Benzema formájából nem lehetett arra következtetni, hogy kedden az ő játéka lesz a döntő. Az elődöntős párharc müncheni felvonásán csak csere volt, míg a keddi visszavágót megelőző tizenkét tétmeccsen csak egyszer volt eredményes.

Honfitársát dicsérte a Real szakvezetője is. Zidane szerint Benzema az a típusú játékos, aki "soha nem adja fel", és góljaival megteremtette az esélyt a továbbjutásra. A madridiak német középpályása, Toni Kroos szerint a francia csatár "fantasztikus teljesítményt" nyújtott. Amikor Benzemát a 72. percben lecserélték, a stadionban lévő nézők felállva tapsolták meg.

A Real továbbjutásának másik kulcsembere a kapus Keylor Navas volt, aki több alkalommal bravúrosan védett. Pedig a Juventus elleni negyeddöntő vesztes hazai visszavágóját követően többen kritizálták, mint a csapat gyenge láncszemét. Zidane szerint Navas különösen a második félidőben tett sokat a csapat továbbjutásáért, és tartotta életben egymaga a Real továbbjutási esélyeit. A kapus annyit jegyzett meg, hogy "nagyon nehéz mérkőzés volt", amelyen a Real Madrid "szenvedett". Végül azonban mégis sikerült elérnie a célját, és bejutni a döntőbe, amelyet a sorozat elején kitűztek maguk elé.

Heynckes: mi voltunk a jobbak, mégsem jutottunk tovább

A Bayern München szakvezetője, Jupp Heynckes azt mondta: a Madrid "köszönje meg a Navasnak a Bernabéuban nyújtott produkcióját". "Nagyon csalódottak vagyunk, mert mindkét mérkőzésen mi voltunk a jobbak, mégsem jutottunk a döntőbe" - tette hozzá a német tréner. Elárulta: az elmúlt éveket tekintve a Bayern egyszer sem játszott olyan jól, mint kedden este. Kiemelte: ezen a szinten azonban nem lehet büntetlenül elkövetni olyan hibákat, mint ők tették azt a müncheni találkozón, illetve a visszavágón a Real második gólja előtt.

Mats Hummels, a Bayern védője szerint a kezükben volt az esély továbbjutásra, hiszen "helyzet után helyzetet" tudtak kialakítani, de mivel azok közül sokat nem használtak ki, ez a kiesést jelentette számukra. Hozzátette: ha egy csapat trófeát akar nyerni, sokkal jobb százalékkal kell gólra váltani a lehetőségeit.

A madridi csapat a május 26-i, kijevi döntőben az FC Liverpoollal vagy az AS Romával csap majd össze. Az angolok 5-2-es előnnyel várják a párharc szerda esti, római visszavágóját.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×