eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sofron István és a kazah Dmitrij Grenc a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország – Kazahsztán mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én.
Nyitókép: Czagány Balázs

Vas János: ilyen játékkal a következő meccseket meg tudjuk nyerni

A helyzetkihasználáson kell javítania a magyar jégkorong-válogatottnak a folytatásban - mondta Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány. A csapat 3-0-ra kikapott a kahazoktól a divízió I/A-s világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

"Jól kezdtük a meccset, az első és második harmadban számos lehetőséget alakítottunk ki, a számok tükrében talán még jobbak is voltunk. Azonban lőtt gól nélkül nem lehet nyerni, hiába voltak lehetőségeink, nem tudtunk élni velük" – mondta a meccs után Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A finn szakember hozzátette: elégedett csapatával.

"A két gól gyors egymásutánban követte egymást, időbe telt, míg összeszedtük magunkat. Túl sok kiállítást kaptunk, hármat az utolsó harmadban, és hátrányban nehéz volt játszani" – emelte ki.

A kazah szövetségi kapitány leszögezte, remek ellenféllel játszottak, de türelmesek tudtak maradni a kiegyenlített mérkőzés alatt, a harmadik harmadban szerzett vezető góljuk pedig sokat segített nekik.

„A vezető gólunk sokat segített, mert a magyar csapat addig aktívan játszott, de türelmesek voltunk” – mondta Galim Mambetalijev.

Pozsgai Tamás, a magyar csapat védője szerint több volt a pozitívum, mint a negatívum.

„Nagyon jó meccset játszottunk 50 percig, a végét sem mondanám rossznak, de a 3-0 nem volt benne a meccs képében, sokkal inkább az, hogy mi nyerünk. Kaptunk egy szerencsétlen, megpattanós gólt, továbbá volt egy emberhátrányos és megugrós találat. Lehet, hogy kevesebb kiállítást kellett volna összeszednünk, és akkor több energiánk marad.

Bebizonyítottuk, hogy van keresnivalónk minden csapat ellen”

– mondta az InfoRádiónak nyilatkozva.

A hátvéd szerint a hétfői ellenfél, az olasz csapat más stílusú hokit játszik. „Nekik is erős csapatuk van, de az egész vb kiélezett, csak jó meccsek várhatóak” – tette hozzá.

Sofron István a magyar válogatott egyik legaktívabb és legveszélyesebb játékosa volt. A támadó szerint a mérkőzés tanulsága, hogy "a kapott gól után nem szabad úgy összeesni", ahogyan ők tették a harmadik felvonás elején, az első kazah találatot követően.

"Erős válogatottal találkoztunk, és két harmadon át nyílt, élvezetes mérkőzést játszottunk" - hangsúlyozta Sofron. Kiemelte: a kapott gól után jöttek a hibák, a magyar kiállítások, és nem sok esély maradt a felzárkózásra.

Vas János csapatkapitány arról beszélt, hogy az emberelőnyöket az első két harmadban ki kellett volna használni, akkor minden másként alakulhatott volna. „Ha viszont így játszunk a folytatásban is, minden rendben lesz, és a következő meccseket meg tudjuk nyerni” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×