eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lake Louise, 2014. december 5.Miklós Edit az alpesi sí Világkupa Lake Louise-i versenye női lesiklásának harmadik edzése után 2014. december 4-én. (MTI/EPA/Mike Sturk)
Nyitókép: Mike Sturk

Áll a bál a síszövetségben

Bejelentette visszavonulását Miklós Edit, aki arról is beszámolt, hogy indul vasárnap a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért. A szervezet jelenlegi ügyvezetője szerint ugyanakkor ez a közgyűlés jogellenes.

A lesiklásban a 2014-es szocsi olimpián 7. helyezett alpesi síző sajtótájékoztatóján beszélt döntései hátteréről.

"A jelenlegi vezetőség, Bajai András és Vámos Attila amatőr és átgondolatlan, és ez az egész sísport jövőjét alapjában veszélyezteti. Semmi jóra nem fog vezetni, amit ők elgondolnak és amit elkezdtek csinálni. A pályafutásomon olyan sorsfordító döntésre jutottam, hogy visszavonulok, de ugyanolyan erővel, kitartással és ambícióval szeretnék a jövő nemzedékének, a fiataloknak segíteni, és

el szeretnék indulni az elnöki posztért."

Miklós Edit eredetileg a jövő évi világbajnokság után vonult volna vissza. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mostani döntését nem az egészségi állapota indokolta.

"Nem az egészségi állapotom miatt hagyom abba a sportot, mert a térdem tényleg jó, tényleg tudom terhelni, a legutóbbi sérülés egy nüansz volt a másikhoz képest, sokkal könnyebben és gyorsabban gyógyulok". Hozzátette:

a síszövetségnél kialakult feszültség és vita miatt hozta meg döntését, mert a jelenlegi vezetőséggel "nem tud profin kooperálni".

Miklós Edit a korábbi, Kálomista Gábor és Kaszó Klára által fémjelzett vezetés folytatását ígérte, szorosan együttműködve a klubokkal.

Vámos Attila, a jelenlegi ügyvezető visszautasította Miklós Edit minősítését és állításait. Arról is beszélt, hogy korábban súlyos problémák voltak a szervezet működésében.

"Túl sok kárt itt nem lehet okozni. Nem nagyon voltak olyan programok, amik jól működtek. Ami jól működött, azt természetesen meg fogjuk tartani, van olyan is.

Amit azóta találtunk, hogy Bajai András elnököt jogerősen bejegyezték, az igazán elkerserítő.

Beigazolódott, amit eddig csak gyanítottunk, hogy a síszövetség gazdálkodását súlyos szabálytalanságok követték. Láttuk a bankszámlát és egészen elképedtünk attól, amit láttunk" - fejtette ki Vámos Attila. Az ügyvezető hozzátette: rengeteg feljelentést adtak be, törvényességi felügyeleti eljárásokat indítottak és az adóhivatalnál is jelezték a problémákat. "Itt jogi, gazdasági és mindenféle probléma felmerült a szakmai problémákon kívül is" - jelentette ki.

Vámos Attila szerint a vasárnapra meghirdetett közgyűlés jogellenes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×