eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurta Dániel elárulta, ki volt a példaképe

Az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó Gyurta Dániel bejelentette a visszavonulását kedden. Egy interjúban elmondta, ki volt az az olimpiai bajnok úszó, akinek a hatása miatt később ő is aranyérmes tudott lenni.

„1996-ban néztem az atlantai döntőt, ahol Rózsa Norbert nyerte a 200 méteres mellúszást, majd ’99-ben megjelentem a Komjádi uszodában, ahol a legnagyobb meglepetésemre Rózsa Norbert itt készült, és itt edzett a sydneyi olimpiára. Nekem az egy olyasfajta hatás, élmény volt, ami miatt – gyakorlatilag azt tudom mondani – meg tudtam nyerni az olimpiát, és remélem, hogy itt a fiataloknak én is valami hasonlót tudtam, tudok ezzel okozni, hogy most itt lehettek velem”– nyilatkozta visszavonulása bejelentésének a napján a Sport24-nek.


Gyurta Dániel többször is elérzékenyülve mondott köszönetet a családjának és az edzőinek is, akik szintén a Komjádi uszodában szembesültek azzal, hogy az olimpiai bajnok befejezi.


„Jobbra néztem, Feri kollégám elérzékenyült, balra néztem, Gege elérzékenyült, meg láttam, hogy Dani is, de nekem sem volt itt egyszerű. Megmondom őszintén, meglepődtem”– fogalmazottVirth Balázs, Gyurta Dániel korábbi edzője.


MégWladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke sem tudta, hogy mit akar bejelenteni a sajtó nyilvánossága előtt a magyar klasszis.„Mi itt a bejárat előtt gyülekezvén egymást kérdezgettük, mi az oka annak, hogy ma itt meghívást kaptunk, és megkaptuk a választ. Önökkel együtt hallottam én is ezt a hírt. Nagyon-nagyon sok verejtékcsepp van ebben a medencében, talán több mint amennyi víz, ha összeszámolnám az elmúlt húsz évet. Dani verejtékcseppjei is jócskán, legalább két ujjnyi benne vannak ebben a medencében.”


Virth Balázsból 18 év emlékei törtek fel.„Amikor idekerültem, akkor én kezdő edző voltam, ő pedig kezdő úszó. Ő volt 10 éves, én pedig 20 környékén jártam. Ő nagyon korán, már gyerekként kimondta, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni. Ekkor beugrott az a pillanat, amikor találkoztunk az olimpiai arany után.”


A 28 éves Gyurta Dániel arra hivatkozott, hogy a korábbi 110 százalék helyett már csak 90-re volt képes a medencében, ez pedig számára nem volt elég. De az úszás után is van élet: a korábbi mellúszó tagja a Magyar Úszó Szövetségnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának is.


„Semmiképpen nem búcsúnak nevezném, mert nem búcsúzom el az úszástól, nem búcsúzom el az uszodától, és nem búcsúzom itt el az emberektől, hanem csak attól a versenyhelyzettől, a versenyzéstől, hogy akkor én most azt mondjam, hogy felkészülök az Európa-bajnokságra, ami idén nyáron lesz. Csak ettől az egy pici érzéstől búcsúzom el, ami nyilvánvalóan életem legfontosabb része volt, de most egy kicsit átalakul”– mondta Gyurta, hozzátéve, biztos lesz olyan reggel, amikor arra gondol majd, hogy most egy jó úszással kellene indítania a napot.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×