eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Georges Leekens, a magyar labdarúgó válogatott belga szövetségi kapitánya (k) a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzések előtti edzésen a telki edzőközpontban 2018. március 19-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Az új futballkapitány megmondta, mi a győzelem kulcsa

Eredményes játékot vár a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési mérkőzéseken Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti együttes játékosai abban bíznak, hogy az őszi tétmérkőzésekig az új szakmai stáb és a futballisták összeszoknak.

A magyar labdarúgó-válogatott már Telkiben készül a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési mérkőzésekre. Georges Leekens az edzőtábor első napján tartott sajtótájékoztatón kiemelte, bízik benne, hogy a nemzeti együttes eredményesen kezdi az új évet, amelyben sikeresebb lehet, mint tavaly.

"Két különböző mérkőzést fogunk látni, mert két különböző stílusú együttes vár a magyar válogatottra. Meg kell keresni az ellenfelek gyenge pontjait, és fontos, hogy a magyar játékosok bízzanak magukban. A sérültek távollétében a fiataloknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk" - mondta Leekens.

Elek Ákos, a válogatott középpályása kisebb sérüléssel érkezett az edzőközpontba, de igyekszik a maximumot nyújtani a tréningeken. A kazah Kajrat Almati együttesében szereplő légiós elmondta, hogy igyekezett a szakmai stábnak segíteni a felkészülésben.

"A csapattársakról beszéltem, hogy mik az erősségeik, gyengéik, bízom benne, hogy hasznos információkkal tudtam szolgálni" - mondta Elek, és hozzátette: Georges Leekens egy fokkal lazább, mint az előző szövetségi kapitány, de kell még idő, mire az új szakmai stáb és a futballisták összeszoknak, de szeptemberre már össze kell csiszolódnunk.

Ugrai Roland, a válogatott egyik támadója arról beszélt, hogy az új kapitánynál minden játékosnak újra bizonyítania kell, hogy méltó a válogatott szereplésre.

"Tiszta lappal indulunk, ismét meg kell mutatni mindenkinek, hogy itt a helye. Érdemi munkát még nem végeztünk" - mondta a csatár.

Korcsmár Zsolt és Varga József sérülés miatt nem tud csatlakozni a válogatotthoz. Ugyanakkor Kádár Tamás, a Dinamo Kijev védője megérkezett Telkibe, annak ellenére, hogy múlt csütörtökön a Lazio elleni Eurpa Liga-összecsapáson megsérült. Georges Leekens szerint Kádár Tamás az egyik legfontosabb tagja a nemzeti együttes keretének.

A magyar válogatott pénteken Kazahsztán, négy nappal később, jövő héten kedden pedig Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×