eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hosszú Katinkáék válópere szünetel

Lapértesülés szerint Hosszú Katinka és Shane Tusup válópere jelenleg szünetel.

Az olimpiai bajnok sportoló és edző férjének kapcsolata még tavaly novemberben romlott meg. Hónapok óta nem élnek és nem is dolgoznak együtt – még, ha hivatalosan trénerként az amerikai szakember is van megnevezve a szövetségnél.

Hosszú Katinka hivatalosan is szeretne véget vetni kapcsolatuknak, s benyújtotta a válókeresetet. A Blikk információi szerint már beidézték őket a bíróságra, ám tárgyalásra végül nem került sor, mert jogi képviselőiken keresztül közös kérelmet nyújtottak be a per szüneteltetésére. A rajongók a hír hallatán abban reménykedhetnek, hogy meggondolták magukat, és akár még ki is békülhetnek. Ez a lehetőség sincs kizárva, ám a gyakorlat szerint inkább azokban az esetekben szokták közös kérelemmel a szüneteltetést kérni, ha a per folyatása előtt a felek az anyagi kérdésekben akarnak megegyezni.

Hosszúék az elmúlt években közösen egy céget, az Iron Lady márkát, valamint egy úszóklubot is felépítettek, s a versenyeken szerzett pénzdíjakkal, jutalmakkal, szponzori pénzekkel nagyjából 1 milliárd forintos vagyont gyűjtöttek. Válás esetén ezen osztozkodniuk kell, s ez igencsak időigényes lehet.

 

– Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezség­re jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben – magyarázta az általános gyakorlatot a Blikk kérdésére dr. Kamarás Péter (64) jogi szakértő. – Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, a gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző.

A következő hetekben-hónapokban eldőlhet, hogyan folytatódik Hosszú Katinka és Shane Tusup jelenleg szünetelő válópere.

Hosszú Katinka és Shane Tusup is kerüli mostanában a nyilvánosságot, hiszen amíg korábban a közösségi oldalai­kon rendszeresen jelentkeztek, addig az elmúlt hetekben nem posztoltak. Az úszó legutóbb február 22-én gratulált az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottnak, míg az edző régebben, január 15-én osztott meg egy üzenetet életszemléletéről. A múlt héten a korábbi munkatársa, Darren Ward által indított személyiségi jogi per tárgyalásán sem jelent meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×