eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Guardiola elhárította magától - a győzelmet

Guardiola elhárította magától - a győzelmet

Pep Guardiola megszerezte az első, de nagy valószínűséggel nem az utolsó trófeáját az angol futballban. A bajnokságban fölényesen vezető Manchester City a ligakupa vasárnapi döntőjében 3-0-ra legyőzte az Arsenalt.

Guardiola begyűjtötte az első trófeát, méghozzá Sergio Agüero, Vincent Kompany és David Silva egy-egy góljával magabiztos győzelmet aratva. Az Arsenal védői, ezúttal elsősorban Skhodran Mustafi, nem tudták felvenni a versenyt a City csatáraival.

Az első gól „dél-amerikai” volt: a chilei Claudio Bravo hosszú kirúgása után az argentin Sergio Agüero emelte a labdát a kolumbiai David Ospina hálójába. A másodiknál Kompany İlkay Gündoğan lövése után talált a kapuba, végül a spanyol David Silva állította be a végeredményt.

Guardiola elhárította magától - a győzelmet

„A 3-0 ellenére is mondom, nem volt ez sima győzelem, meg kellett harcolni érte. A Wembleyben bárki ellen nehéz három góllal nyerni” – mondta Vincent Kompany.

Gary Lineker, a BBC elemzője, a korábbi világklasszis csatár a T witteren gratulált a ligakupa, a Carabao Cup új győzteseinek: „Gratulálok a Manchesrter Citynek a győzelemhez. Ez az első azokból a trófeákból, amelyeket Pep Guardiola megnyer ezzel a nagyszerű csapattal.”

A katalán edző mindazonáltal szinte minden nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy

ez a győzelem nem az övé, hanem a csapaté.

A City egyébként a mostanit is beleértve az utóbbi három páros évben mindig elnyerte ezt a trófeát.

„Javulnunk kell” – mondta Arsène Wenger, az Arsenal menedzsere, miután csapata 2007 és 2011 után ezúttal is vesztett ebben a sorozatban. Az első csapat lett, amely sorozatban három döntőjét is elveszítette.

Wenger mintha el lenne átkozva a Ligakupával:

ez az egyetlen angliai trófea, amelyért versenybe szállt, de nem tudta megnyerni. Miközben a győzelmek számát tekintve az FA-kupa rekordere.

Az Arsenal nehéz helyzetben van a bajnokságban a BL-indulásért vívott csatában, elveszítette a Ligakupa-döntőt, s kiesett az FA-kupából. Az angol szezont szinte biztosan ismét trófea nélkül zárja, de áll még az Európa Ligában.

José Mourinho ismét nyert a Chelsea ellen. Másodszor, mert legutóbb is győzött az Old Traffordon, még tavaly április 16-án. Antonio Contéval angliai pályafutásuk során, azaz az elmúlt bő másfél évben ötödször találkozott, még mindig az olasz vezet 3-2-re, de a legutóbbi háromból kétszer a portugál győzött.

Ezúttal 2-1-re, miután Jesse Lingaard a második félidőben megszerezte a győztes gólt. A londoni kékek vezettek Manchesterben Willian góljával (a brazil azt mondta a múlt héten, hogy jó barátja Mourinho, de most ennél is fontosabb a Chelsea sikere), ám aztán

Lukaku egyenlített, Lingaard pedig megnyerte a meccset;

13 gólnál jár a mostani idényben, Lukakut kivéve minden klubtársánál többet szerzett. A belgát a BBC a meccs legjobbjának jelölte, neki a 22. gólja volt ez az idényben.

Amúgy a Chelsea vereségének az oka leginkább a naptár volt: a legutóbbi ötvenöt vasárnap játszott mérkőzéséből mindössze négyet veszített el a londoni legénység, mind a négyet Manchesterben!

Premier League, 28. forduló

Watford–Everton 1-0

Bournemouth–Newcastle 2-2

Brighton–Swansea City 4-1

Burnley–Southampton 1-1

Liverpool–West Ham 4-1

West Bromwich–Huddersfield 1-2

Leicester–Stoke 1-1

Crystal Palace–Tottenham 0-1

Manchester United–Chelsea 2-1

Az élcsoport: 1. Manchester City 72 pont (27), 2. Manchester United 59, 3. Liverpool 57, 4. Tottenham 55, 5. Chelsea 53, 6. Arsenal 45 (27)

 A hó rajzolta át a tabellát

Nagy havazás miatt a szövetség elhalasztotta a Juventus és az Atalanta találkozóját. A városban a hatórás kezdési időpont előtt órákon keresztül esett a hó, a FIGC illetékese és a rendezők először azt fontolgatták, hogy néhány órával tolják el a kezdést, de aztán úgy vélték, sem a szurkolókkal, sem a játékosokkal nem lehet megtenni, hogy ilyen kondíciók közepette lejátsszák vasárnap este a mérkőzést. Kérdéses, mikorra halasztják a találkozót, szerdára biztosan nem tudják, akkor ugyanis a két csapat az Olasz Kupa elődöntőjében játszik majd egymással ellen Torinóban – ha az időjárás is úgy akarja. A legvalószínűbb időpont március 14., szerda. (Holnapután a másik kupaelődöntőben a Lazio fogadja majd az ismét Rómába látogató AC Milant.)

Guardiola elhárította magától - a győzelmet

A piros-feketék vasárnap este is az Örök Városban szerepeltek, de az AS Roma ellen. Az első félidőben a hazaiak játszottak kisebb mezőnyfölényben, de a kapura nem voltak veszélyesek. A 48. percben aztán vezetést szerzett a Milan, Patrick Cutrone igazolta, miért őt választotta középcsatárnak Rino Gattuso a horvát Nikola Kalinicssal és a portugál André Silvával szemben. Heves csata folyt a pályán, a Gattuso hajdani vehemenciáját „öröklő” Franck Kessie kiütötte Radja Nainggolan fogát. A mérkőzés a 74. percben eldőlt, amikor Davide Calabria, a Milan saját nevelésű játékosa

megszerezte élete első gólját a Serie A-ban.

A Milan 2011 óta először nyert bajnokit Rómában a sárga-bordók ellen. A piros-feketék 2018-ban hét bajnoki mérkőzést játszottak eddig, hatot megnyertek, egy döntetlenre végződött, még veretlenek. A rangadó megnyerésével pontszámban utolérték a hatodik helyen álló Sampdoriát.

Az Inter is győzött, de erre nem lehet különösebben büszke, miután a mezőny leggyengébb csapatát, a biztos kiesőnek tűnő, mindazonáltal a San Siróban jó teljesítményt nyújtó Beneventót gyűrte le. A meccs a 65. és a 70. perc között dőlt el, akkor született Skriniar és Ranocchia gólja is. Az Interben először kezdett a januárban a Barcelonától megszerzett Rafinha.

Nagy Ádám ezúttal kezdett a Bolognában, hatodszor az idényben, s először 2018-ban. Hetvenhét percet játszott, csapata 2-0-ra nyert az előző három fordulóban kilenc pontot szerző, kitűnő formába lendülő Genoa ellen. A Bologna két forduló alatt hat pontot szerzett, ilyenre legutóbb november volt példa.

Serie A, 26. forduló

Crotone–SPAL 2-3

Internazionale–Benevento 2-0

Bologna–Genoa 2-0

Fiorentina–Chievo 1-0

Sassuolo–Lazio 0-3

Verona–Torino 2-1

Sampdoria–Udinese 2-1

Roma–Milan 0-2

Az élcsoport: 1. Napoli 66 pont (25), 2. Juventus 65 (25), 3. Lazio 52, 4. Inter 51.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×