eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem szerzett előnyt az UVSE

Házigazdaként döntetlent játszott az UVSE az olasz Padovával a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Hajós uszodában, így nem szerzett előnyt a március 17-i itáliai visszavágóra.

Eredmény, női Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés:  

UVSE-Plebiscito Padova (olasz) 7-7 (1-1, 3-2, 2-2, 1-2)

a magyar csapat góldobói: Steffens, Keszthelyi 2-2, Takács, Sevenich, Csabai 1-1

Váltott vezetéssel jutottak el a gárdák 4-4-ig, amikor is - a harmadik negyedben - a végül kétszer eredményes Keszthelyi Rita, majd a holland Vivian Sevenich révén 6-4-re ellépett az előző kiírásban LEN Kupát nyert magyar együttes. Az utolsó nyolc percben Csabai Dóra alakította 7-5-re az állást, de nem lett meg a hazai győzelem. Előbb szépített a Padova, majd 53 másodperccel a vége előtt ki is egyenlített, így immár az olasz csapat várhatja kedvezőbb helyzetben a három hét múlva esedékes visszavágót.

Háromgólos hátrányban a Dunaújváros

A Dunaújváros hazai medencében 13-10-re kikapott az olasz Orizzonte csapatától a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így jelentős hátrányból várhatja a március 17-i idegenbeli visszavágót.

Eredmény

Női Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés:

Dunaújváros-Orizzonte (olasz) 10-13 (2-3, 6-2, 1-4, 1-4)

a magyar csapat góldobói: Szilágyi 4, Gurisatti 3, Mchunu 2, Garda 1

A meccs elején a Dunaújváros 2-0-ra, majd a nagyszünetig 8-5-re elhúzott, ám a találkozó második felében gyökeres fordulat következett be. Az olasz együttes a harmadik játékrészben 9-9-nél utolérte a magyar csapatot, majd - már a befejező nyolc percben - 11-9-re meglépett. A négyszer is eredményes Szilágyi Dorottya még visszahozta a reményt (10-11), de egyenlítés helyett két vendégtalálat következett, s háromgólos vereség lett a vége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×