eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kedvező helyzetben a Tottenham és a Manchester City

A Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott a Juventus otthonában, a Manchester City pedig 4-0-ra győzött az FC Basel vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, kedden.

  • Juventus (olasz)-Tottenham Hotspur (angol) 2-2 (2-1)
  • gólszerzők: Higuaín (2., 9. - a másodikat tizenegyesből), illetve Kane (35.), Eriksen (72.)
  • FC Basel (svájci)-Manchester City (angol) 0-4 (0-3)
  • gólszerzők: Gündogan (14., 53.), B. Silva (18.), Agüero (23.)

A torinói mérkőzésen a házigazdáktól Barzagli, Cuadrado, Dybala, Höwedes, Lichtsteiner és Matuidi is hiányzott sérülés miatt, a vendégeknek csak Alderweireld játékát kellett nélkülözniük.

Az olasz bajnokcsapat már a második perc elején gólt szerzett, miután Miralem Pjanic szabadrúgását követően Gonzalo Higuaín kapásból a hálóba lőtte a háta mögül érkező labdát.

Az argentin csatár kisvártatva ismét betalált, mivel értékesítette a Ben Davis szabálytalansága miatt megítélt büntetőt, ezzel a BL történetének leggyorsabb dupláját érte el a kezdő sípszót követően.

A folytatásban a londoniak átvették az irányítást és fölénybe kerültek, a 26. percben Harry Kane közeli fejesét Gianluigi Buffon bravúrral védte, a másik oldalon pedig Higuaín hagyott ki nagy ziccert. A Tottenhamnek sikerült még a szünet előtt szépítenie: a 35. percben Kane elhúzta a labdát Buffon mellett és könnyedén a hálóba emelt, így a Juventus kereken száz nap után kapott gólt hazai pályán.

Az első félidő lefújása előtt Serge Aurier szabálytalansága miatt ismét tizenegyest kapott a torinói együttes, ám Higuaín ezúttal a keresztlécet találta telibe.

A térfélcserét követően eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, a torinóiak több lehetőséget kihasználatlanul hagytak, Christian Eriksen viszont a 72. percben szabadrúgásból egyenlített. A hajrában hiába rohamozott az olasz csapat, nem tudott újabb gólt szerezni.

Az angol élvonalban 16 pontos előnnyel listavezető Manchester City tulajdonképpen tíz perc alatt eldöntötte a svájciak elleni párharcot, hiszen Ilkay Gündogan szöglet utáni fejesével, Bernardo Silva közeli lövésével és Sergio Agüero bombájával az első félidő közepén már három góllal vezetett idegenben.

A szünetig a vendégek 73 százalékban birtokolták a labdát, és bár a második felvonás elején nem voltak ilyen nyomasztó fölényben, Gündogan látványos találatával tovább növelték előnyüket. A bázelieknek a folytatásban sem volt reális esélyük a különbség csökkentésére.

A Manchester City a mostani szezonban a negyedik idegenbeli tétmérkőzését nyerte meg legalább négy góllal.

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×