eur:
393.94
usd:
369.22
bux:
65720.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Zárószám előtt született olimpiai aranyérem

Zárószám előtt született olimpiai aranyérem

A már a zárószám előtt biztosan aranyérmes kanadaiak klasszis párosuk, a Tessa Virtue, Scott Moir kettős révén a jégtáncosok kűrjét is megnyerték, így végül hét pont előnnyel verték az ezüstérmes oroszokat a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A 2010-es vancouveri bajnok, háromszoros vb-győztes kanadai duó hétfőn szép programot mutatott be, s hat ponttal verte az amerikai és további másféllel az orosz duót.

Kanada így a négy éve Szocsiban elért második helye után előre tudott lépni a csapatok versenyében. Az oroszok hét ponttal kaptak ki a győztestől, s négy ponttal előzték meg az Egyesült Államok válogatottját.

A címvédő amerikai Jamie Anderson nyerte meg a női hódeszkások slopstyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpia hétfői versenynapján.

A kellemetlen, erős szél alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát ebben a számban. A nehézségek már vasárnap kezdődtek, amikor a selejtezőt meg sem tudták rendezni, majd hétfő az eredeti rajtot közel másfél órával kellett eltolni a szűnni nem akaró széllökések miatt.

A rendezők döntése alapján hétfőn a kvalifikációt nem tartották meg, hanem mind a 26 induló a döntőben szerepelhetett, és mindenki kétszer mutathatta be trükkjeit a különböző ugratókon és korlátokon. A szabályok szerint a két futam eredményeit nem összegezték és nem is átlagolták, hanem minden versenyzőnél a jobbik pontszám rangsorolt.

A viadalt alapvetően meghatározták az időjárási viszonyok, a szél ugyanis annyira mérséklődött, hogy elindulhasson a versengés, ám így is erős maradt, aminek következtében alig akadt olyan sportoló, aki hibátlanul, esés, vagy kézletétel nélkül leért volna a célba.

A viszonyokkal aztán a címvédő Jamie Anderson birkózott meg a legjobban, az első futam utolsó csúszójaként szép stílusban, hiba nélkül mutatta be ugrásait, s 83 pontjával tíz ponttal előzte meg a másodikat.

A második sorozatban Anderson szintén az utolsó induló volt, megelőzni pedig senki sem tudta, így már győztesként csúszhatott végig a pályán.

Az ezüstérmet a kanadai Laurie Blouin szerezte meg végül, míg a bronzot a Szocsiban Anderson mögött második finn Enni Rukajärvi.

Eredmények

Műkorcsolya csapatverseny

Olimpiai bajnok: Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir) – 73 pont

2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (Mihajil Koljada, Jevgenyija Medvegyeva, Alina Szagitova, Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov, Natalja Szabijako, Alekszandr Enbert, Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjov) – 66 pont

3. Egyesült Államok (Nathan Chen, Adam Rippon, Bradie Tennel, Mirai Nagasu, Alexa Scimeca Knierim, Chis Knierim, Maia Shibutani, Alex Shibutani) – 62 pont

Jégtánc, kűr:

1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) – 118,10 pont

2. Maia Shibutani, Alex Shibutani – 112,01 pont

3. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (OAR) – 110,43 pont

Férfi kűr:

1. Patrick Chan (Kanada) – 179,75 pont

2. Mihajil Koljada (OAR) 173,57 – pont

3. Adam Rippon (Egyesült Államok) – 172,98 pont

Női kűr:

1. Alina Zsagitova (OAR) – 15,08 pont

2. Mirai Nagasu (Egyesült Államok) – 137,53 pont

3. Gabrielle Daleman (Kanada) – 137,14 pont

Hódeszka, női slopestyle

Olimpiai bajnok: Jamie Anderson (Egyesült Államok) – 83,00 pont

2. Laurie Blouin (Kanada) – 76,33 pont

3. Enni Rukajärvi (Finnország) – 75,38 pont

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×