eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kézilabda Eb: megszólalt a szövetség is a csalódást keltő kiesés után

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyértelműen csalódásként értékelte, hogy a férfi válogatott pont nélkül búcsúzott a horvátországi Európa-bajnokságon a csoportkört követően.

"Válogattunk három vereséget szenvedett, és nem jutott tovább a csoportjából, így az alapcélt, a minimális elvárást sem teljesítette" - áll az MKSZ közleményében.

A szövetség elnöke, Kocsis Máté a kontinenstornát megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, azt a célt tűzték a nemzeti csapat elé, hogy

nyerjen legalább egy meccset a varasdi D csoportban, ez pedig minden bizonnyal a középdöntőbe jutást jelentette volna.

A magyar válogatott szombaton az olimpiai bajnok Dániától 32-25-re, hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól 27-25-re, szerdán pedig Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először zárta pont nélkül a tornát.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a skandinávok ellen negyven percen át, a spanyolok ellen pedig mindvégig a torna szintjéhez és a magyar kézilabda rangjához méltó teljesítményt nyújtott a csapat, "de az élsportban elsősorban az eredmény minősít, ezért mélységesen csalódottak vagyunk".

Hozzáteszik, hogy

csalódást okozott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása is.

A svéd edző továbbra is nyeretlen a magyar kispadon, mérlege egy döntetlen és négy vereség.

"Azt is mérlegelnünk kell, hogy a régóta szükségszerű, mégis sokáig halogatott generációváltás éppen csak megkezdődött a válogatottnál, de a csehektől elszenvedett, fájdalmasan egyértelmű vereség utáni pillanatokban ez sem vigasz. A közeli és a távolabbi jövő rengeteg feladatot ró a magyar kézilabda minden szereplőjére" - zárul az MKSZ állásfoglalása.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×