eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Súlyos következményekkel járna az orosz olimpiai bojkott

Súlyos következményekkel járna az orosz olimpiai bojkott

Oroszország mindig is jeleskedett a téli olimpiákon, ezért az ország esetleges bojkottja, amivel reagálhatna a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lépésére, sokat ártana a 2018-as olimpia bevételeinek.

Kollektívan nem tiltja el Oroszországot a téli olimpiai játékoktól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A szervezet a doppingbotrányba belebukott orosz sportolókat kizárta, de a többi orosz résztvevőnek felajánlotta, hogy semleges színekben részt vehet az olimpián. Vlagyimir Putyin orosz államfő a döntést követően kijelentette, hogy akik elvileg szerepelhetnek a játékokon, az ő indulásukat nem akadályozzák meg. Több helyen is felmerült egy esetleges oroszországi bojkott lehetősége is.

Dénes Ferenc sportközgazdász az InfóRádiónak azt mondta, hogy Oroszország sportolói több helyen azt nyilatkozták, a nemzeti érzésükben sértve érzik magukat.

"Mindenki gondolja el, hogy mondjuk kijelentik, a magyar külügyminiszter nem fekete zakót viselt, hanem kéket, ezért

Magyarország sportolói az olimpián csak semleges zászló alatt indulhatnak"

- mondta a sportközgazdász, aki szerint "akármit is gondolunk Szijjártó Péter zakójáról", attól még nem lehet egy egész nemzetet ilyen hátrányba hozni.

Dénes Ferenc arra a felvetésre, hogy ha Oroszország bojkottálná a téli olimpiát, akkor annak milyen hatása lenne Dél-Koreára mint házigazdára, azt mondta, hogy akár jelentős anyagi kára is lehet belőle. A sportközgazdász szerint az orosz sportolók esetleges bojkottja biztosan ártana a téli olimpiának, mivel Oroszország mindig is kiemelkedő volt a téli sportágakban, az ország távolmaradása pedig biztosan bebefolyásolná a jegyeladásokat, a televíziós szerződéseket. Ezért sem véletlen, hogy a nagy téli sportágak képviselői már jelezték, elemi érdekük a szervezőknek, hogy az oroszok is képviseltessék magukat a jövő évi játékokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×