eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Erős kijelentések a focisták fizetéseiről és az igazolásokról

Erős kijelentések a focisták fizetéseiről és az igazolásokról

A magyar labdarúgók a másodosztályban is túl vannak fizetve - állítja egy interjúban Véber György, az Újpest korábbi ikonja, jelenleg a Duna-Tisza Aszfalt Törtel edzője. Azt is mondja: nem szakmai, haveri alapon történik az igazolás, és ebbe az edzők buknak bele.

Életem első fizetése harmincezer forint volt, a meccsprémium tízezer - mondja a Magyar Nemzetnek adott interjúban Véber György. Szerinte most a futball csak a pénzről szól, a játékosokat jobban érdeklik a luxusautók, mint a pályán nyújtott teljesítmény.

Véber azt is panaszolja, hogy a gyenge játékost is eladja a menedzsere jó pénzért, mert az igazolásokat haveri alapon bonyolítják.

Az Újpest korábbi labdarúgója elmondta: őt is az motiválta, hogy minél többet keressen, de ezt a pályán érte el.

Érthetetlennek tartja, hogy egy játékos jó teljesítménnyel miért nem akar még többet keresni. Ugyanakkor hozzáteszi: tény, sok helyen túl vannak fizetve a játékosok.

Azt gondolnám - mondja Véber -, épp az a jó, hogy magasak a fizetések, így lehet követelni, de a mai labdarúgók – tisztelet a kivételnek – nagyon jól eléldegélnek.

Huszonéves gyerekek luxusautókkal járnak, minden külsőségre adnak, épphogy beesnek az edzésre,

de amint vége, már a kocsijukban ülnek, a parkolóig vezető úton pedig a telefonjukat nyomkodják.

Mindez valós probléma, eltűnt a futball iránti alázat. Ugyanezek a játékosok azonban kőkemény tárgyalópartnerek a menedzserükkel együtt. Még egy tizenévesnek is van menedzsere. Így ha megbukik egy játékos a tudása miatt, az ügynöke a kapcsolatrendszere segítségével eladja.

Nem szakmai, haveri alapon történik az igazolás. S ebbe az edző bukik bele.

Nagyon ritka, hogy egy játékos hosszú távon csapat nélkül marad. Ellenben Véber lehet, hogy soha többé nem kap olyan lehetőséget, ami a kvalitásainak, a szakmaiságának megfelel. Mert be van skatulyázva.

Magyar játékost azért nehéz igazolni, mert tisztában van vele, hogy előnyt élvez egy külföldivel szemben, ugyanis az a célkitűzés, hogy minél több hazai labdarúgó legyen a pályán.

Emiatt annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×