eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Cseh László és a cápa - itt a vizes vb új kampánya

Új kampánnyal népszerűsítik a július 14-én kezdődő vizes világbajnokságot a szervezők. A kampány központjában a világesemény hat sportágának (úszás, műugrás, szinkronúszás, vízilabda, óriás-toronyugrás és nyíltvízi úszás) bemutatása áll.

Kevesebb, mint egy hónap múlva startol Magyarország minden eddiginél nagyobb sporteseménye, a Budapesten és Balatonfüreden zajló 17. FINA Világbajnokság. A szervező Bp2017 Nkft. új kampányt indított, melynek célja, hogy nemzetközi és hazai szinten is megismertesse a világesemény hat sportágát, felhívja a figyelmet a sportolók példamutató teljesítményeire, aktivizálja a sport iránt érdeklődőket.

A kampány az „Idén nyáron új legendák születnek” címet viselő filmmel indul. A kisfilm a hat sportágat egy-egy legendás vízi teremtményen keresztüli párhuzammal mutatja be. Az úszást a vizek legfélelmetesebb élőlénye a cápa, a nyíltvízi úszást a tengerek vándora a bálna szimbolizálja. Jellemző mozdulataiban vált szimbólummá a műugrásnál a delfin, az óriás-toronyugrásnál az orka, a szinkronúszásnál a társas összehangoltságú halraj, míg a vízilabdánál a polip.

Az állatok egy misztikus múzeumában kelnek életre.

A terem különböző pontjain az elmúlt évtizedek legnagyobb sportsikereiről és sportolóiról vetítés látható – ez is erősíti az állatszimbólumok sportágakkal történő azonosítását.

A filmben bemutatott szobrokat Magyarország egyik leghíresebb és nemzetközileg elismert kortárs alkotója, Szőke Gábor Miklós tervezte. „Izgalmasnak találtam a kampány alapötletét, ezért elfogadtam a felkérést. A vizes sportok analógiáját figyelembe véve találtam ki az állatok karakterét, amelyet előszőr 3D modell formában terveztem meg. Ők kelnek életre a filmben. A vízi legendákban benne van az ősi erő, a rendkívüli teljesítmény és a technika, ami az élvonalbeli sportolóinkat is jellemzi” – mondta el Szőke Gábor Miklós.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×