INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

kajak-kenu

szabadidősport

baráth etele

Átfogó program a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére

InfoRádió / MTI

Átfogó programot indít a családok és az iskolai tanulók magyarországi vízi szabadidősportjához kapcsolódva a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

A program fő elemei között szerepel a vízitúra-megállóhelyek és a kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése, a vízi szabadidősportoláshoz szükséges eszközbeszerzés, az iskolai csoportok táboroztatásának segítése, tematikus vízi vándortáborok megvalósítása, valamint a vízi szabadidősport és a víziturizmus országos marketingjének és kommunikációjának megtervezése és lebonyolítása. A program célja, hogy növelje azoknak a számát, akik szabadidejüket aktívan, sportolással töltik, különös tekintettel a fiatalokra és a gyermekes családokra. A programban szerepel az elmúlt évben, a Bejárható Magyarország kerettantervben elfogadott vízi orientációjú tananyag elméleti és gyakorlati oktatása pályázaton nyertes tanárok és diákok számára.

Révész Máriusz kormánybiztos a sajtótájékoztatón azt mondta: 14 milliárd forint áll majd rendelkezésre arra, hogy a gyalogosan túrázók, a kerékpárosok, a kajakosok és kenusok, a lovasok és a vitorlázók számára országos szinten javítsák a szabadidős tevékenységek feltételeit. Hozzátette, ilyenre korábban még nem volt példa Magyarországon.

"A vízitúra-megállóhelyek fejlesztése a turizmusnak és a szolgáltatási pontok üzemeltetőinek is jó, mi pedig azon dolgozunk, hogy az iskolás gyerekek jövő nyáron már mehessenek túrákra és igénybe vehessék az ezeken a pontokon kínált szolgáltatásokat" - jelentette ki Révész Máriusz.

Baráth Etele MKKSZ-elnök azt mondta, a szövetség Európai Uniós pályázatokon 2,2 milliárd forintot nyert el a víziturizmus fejlesztésére.

Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára hozzátette, hogy ebből az összegből a Felső-Tisza, az Alsó-Tisza és a Kőrösök, a Balaton, valamint a Közép-magyarországi régió és Budapest területére tervezett fejlesztések valósulnak meg.

"Első körben valamivel több mint 150 ponton valósulnak meg azok az újítások, amelyeknek köszönhetően a kikapcsolódók szolgáltatásokat és kényelmet kapnak" - mondta a főtitkár, aki szerint az első ilyen pontok jövő nyár végére, vagy 2017 őszére biztosan elkészülnek, de lehetséges, hogy néhány már jövő tavasszal is igénybe vehető lesz.

Schmidt Gábor arról is beszélt, hogy a fejlesztéseken kívül új helyeket is létre hoznak a vízpartok mellett, amelyeken hajókat lehet majd bérelni és a vízitúrázók megkapják a szükséges oktatást is. Jelezte, tervezik, hogy kialakítanak egy integrált rendszert a kerékpárosokkal, gyaloglókkal és lovasokkal együtt, ehhez weboldalt és mobiltelefonos applikációt is társítanak.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018