eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Rasovszky Kristóf a vizes-világbajnokságon is nagyot alkotna

A 19 éves veszprémi sportoló júniusban a balatonfüredi FINA/HOSA Nyíltvízi Úszó Világkupán, világklasszisok között versenyezve lett ötödik, majd júliusban a hollandiai junior világbajnokságon, szeptemberben pedig az olaszországi junior Európa-bajnokságon lett nagy fölénnyel első a 10 km-es olimpiai távon.

Rasovszky Kristóf számára komoly áttörést hozott a 2016-os év. 

„Való igaz, idén kijött a lépés, mindent meg tudtam valósítani abból, amit elterveztünk" – mondta Rasovszky. „Sérülések, betegségek sem hátráltattak, és mivel egyik sikert arattam a másik után, az önbizalmam is rendben volt."

A fiatal úszó nemcsak nyílt vízen, hanem medencében is rendszeresen versenyez, olyannyira, hogy ott volt a riói olimpián is, ahol azonban nem volt elégedett az 1500 méteren nyújtott teljesítményével.

„A junior-vb után néhány héttel kellett Rióban rajthoz állnom, és bevallom, az átállás nagyon nehezen ment, nem tudtam felvenni az 1500-hoz szükséges utazósebességet. Tény, hogy az olimpia után sem volt túl sok időm a junior Eb-ig, de másfélről tíz km-re sokkal könnyebb visszaállni, amit a Piombinóban szerzett aranyérmem is bizonyít. Bevallom, meglepett, hogy a német srácot, aki sokáig tartotta velem a lépést, a hajrában így faképnél hagytam, de persze nem bántam, hogy végül 10 másodperccel megelőztem" – idézte fel a történteket a Balaton Úszó Klub ifjú titánja.

Rasovszky, aki már a 2015-ös junior Európa-bajnokságon és a bakui Európa Játékokon is felhívta magára a figyelmet, idén egy újabb felnőtt megméretésen, a kínai Világkupán indul még el, ahol szeretne az első nyolc között végezni. Ezután egy kis pihenő következik, majd újult erővel kezdi meg a felkészülést a jövő év csúcseseményére, a hazai FINA Világbajnokságra.

„Lesznek edzőtáborok, ilyen-olyan megméretések, akár Világkupa-állomások is, de tény, már most sokszor eszembe jut, mekkora élmény lesz Balatonfüreden, ismerős környezetben, rengeteg magyar szurkoló előtt versenyezni. Nagyon várom a vb-t, ahol persze igyekszem majd egy szép eredményt elérni" – zárta mondandóját Rasovszky Kristóf.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×