eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás

Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, s az új pályacsíkot hivatalosan csütörtökön avatták fel a Formula-1-es világbajnoki futamnak is otthont adó mogyoródi létesítményben.

Az avatást megelőző sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég, s 5500 tonna aszfalt került lefektetésre 57 ezer négyzetméteren.

"A munkálatokon százan dolgoztak, lekerült 7500 darab vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren cserélték le" - részletezte az elvégzett munkát Gyulay, hozzátéve, hogy az elmúlt években többször tettek már ígéretet a felújításra.

"A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, s bár sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője" - mondta Gyulay, s kiemelte, hogy az idén szeptemberre minden tartozását letudja majd a cég.

Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. Hozzátette, a 2017-es állami költségvetési tervezetben "jelentős forrás került elkülönítésre" a Hungaroring további fejlesztésére.

A mogyoródi pályán jövő hétvégén, a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamán hajtanak először versenyautók az új pályacsíkra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×