INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Sikerült: Magyarország kettős győzelemmel jutott túl a pótselejtezőn a 2016-os Európa-bajnokságra

Infostart / InfoRádió
A magyar labdarúgó-válogatott 1986 után újra részt vehet egy nagy tornán, 1972 után ismét részt vehet Európa-bajnokságon. Bernd Storck kettős győzelemmel vezette ki a válogatottat a kontinensbajnokságra. Többen újra fantasztikus teljesítményt nyújtottak, Király, Guzmics, Fiola, Kádár és Nagy a jók közül is kiemelkedett. Magyarország-Norvégia 2-1, összesítésben 3-1.

Bernd Storck szövetségi kapitány a Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Elek Ákos - Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás kezdő tizenegyet választotta a norvégok elleni pótselejtezőre. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s előnnyel kezdte a visszavágót telt ház előtt, a Groupama Arénában, a norvégok ellen. 

Fekete karszalagot visel mindkét csapat, a pénteki párizsi terrortámadás áldozatainak tiszteletére. A norvégoknál játszik a Real Madrid által megvett csodagyerek, Ödegaard is. Király Gábor 101. alkalommal véd a válogatottban, ezzel társrekorder lett Bozsik József társaságában. A közönség hangorkánjában kezdődött a mérkőzés, Dzsudzsák Balázsé, a magyar csapatkapitányé volt az első lövés. 
Johansen kapott sárga lapot, Dzsudzsák megrúgásáért. 
Kádár Tamás hosszú labdáját Priskin Tamás úgy vette át, hogy lépéselőnybe került a védővel szemben, aztán még visszavette, s fantasztikus lövéssel bevette a norvég kaput. Ez olyan lövés volt, ami a világ minden pályáján, a világ minden kapusának gól. Magyarország-Norvégia 1-0
Mezőnyjátékkal jutottunk el az első félidő első feléig. A norvégok sokkkal többet birtokolják a labdát, de helyzet nélkül. 
Na... Aleesami helyzetbe került, Király bravúrral védett. 
Kleinheisler beadása után Lovrencsics alig fejelt a kapu mellé. 
Jó kontra után Priskin elől szögletre szereltek.
A 44. percben Hovland a kapfára fejelt egy szöglet után. 
Szünet. 
Csere mindkét oldalon, Pintér Ádám lép pályára Elek Ákos helyén, a norvégoknál Elyounoussi helyére pedersen száll be, Ödegaardot pedig Helland váltja. 
Tíz perc eltelt a második félidőből, helyzetek nélkül. 
Dzsudzsák labdája a kapufáról pattant ki. 
Priskin Tamás helyére Böde Dániel állt be. 
Dzsudzsák nagy szólója után Nyland pazarul védett. 
Kleinheisler László helyére Németh Krisztián állt be. 
Pedersen ziccerébe Király bravúrral belevetődött. 
Henriksen éles szögből fölé lőtt.
Skjelbred helyett Berget folytatja. 
A 82. percben Dzsudzsák szöglete után Guzmics elől Henriksen a saját kapufájára küldte a labdát, az onnan Nyland kapusra, majd a hálóba került, 2-0.
Henriksen szépített, 2-1
Eltelt a néhány utolsó perc, vége, kijutott a magyar válogatott az Eb-re. 

A címlapról ajánljuk