eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mi tetszett Gary Neville-nek a manchesteri 0-0-n? - összefoglaló a topligákról

Angliában nem hozott gólt a manchesteri derbi, Olaszországban egy 1999-es születésű fiú védte az AC Milan kapuját, Spanyolországban helyre állt a világ rendje, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético áll az első három helyen, Németországban továbbra is százszázalékos a Bayern München. Az inforadio.hu összefoglalója az európai futball hétvégi történéseiről.

Angliában nem született gól az Old Traffordon - s talán ez a derbi legnagyobb meglepetése. A két csapat a Premier League történetében mindössze harmadszor játszott egymás ellen 0-0-ra, s minden sorozatot figyyelembe véve a legutóbbi 13 találkozóból ez az egy hozott góltalan 90 percet.

Elsősorban a védelmek jeleskedtek, Louis van Gaal, a Man United menedzsere számon kért egy büntetőt a játékvezetőn, de nem mondott ellen Manuel Pellegrininek, aki óriási taktikai csatának, de kevés látványosságot hozó összecsapásnak minősítette a rangadót. A BBC fanyalgott értékelésében, a The Telegraph-ban Gary Neville, a Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya ellenben a PL-ősz eddigi legjobb 45 percének minősítette az első félidőt.

Azt a 45 percet, amelyben egyetlen kapura menő lövés sem volt, s ezzel ilyen tekintetben második lett a sorban a Liverpool és a Man United rangadója mellett. Az egész találkozón mindössze egy-egy lövés találta el a kapu felületét. A BBC (ahogyan egyébként a hajdani Fergie-fióka is) a védőket, s kiemelendő, hogy különösen az argentin védőket ünnepelte, a közszolgálati média honlapja Nicolas Otamendit jelölte a mérkőzés emberének. 


Ugyanakkor kijutott a kritika a 30. születésnapját szombaton ünnepelt Wayne Rooneynak, akivel kapcsolatban a BBC kiemelte, hogy több mutatóban is csapata "leggyengébb láncszemének" bizonyult. A 0-0 elég volt ahhoz, hogy a vendégek, ha csak jobb gólkülönbségükkel is, de visszavegyék a vezetést az Arsenaltól.

Arsène Wenger együttese a Bayern München után az Evertont is legyőzte a múlt héten, valljuk be, ez utóbbi volt a papírforma-eredmény, Liverpool kékjei immár 19 mérkőzés óta nyeretlenek az "Ágyúsok" aktuális otthonában. (Korábban a Highburyben, immár az Emiratesben.)

A szombati 2-1-es győzelem azt jelentette, hogy az Arsenal - ha csak körülbelül 24 órán át is, de - 2014 februárja óta először vezette a Premier league tabelláját. A sikert két gyors egymás utánban esett gól hozta meg, a francia Olivier Giroud a 36., honfitársa, Laurent Koscielny a 38. percben talált a kapuba. Giroud-nak, minden sorozatot figyelembe véve, a legutóbbi öt mérkőzésén ez volt a negyedik gólja.



Olaszországban, úgy tűnik, kipukkadt a Fiorentina, amely nyolc nap alatt - az Európa Liga-mérkőzést is beleértve - három vereséget szenvedett. (A tétmérkőzéseken május eleje és október 18. között 14 mérkőzés alatt kapott ki háromszor.) A Serie A-ban két rangadót bukott el egymás után, előbb idegenben a Napoli, majd most Firenzében az AS Roma verte meg 2-1-re. Ez a két csapat áll előtte a táblázaton.

Az Artemio Franchi Stadionban vasárnap simább vereséget szenvedett a "Farkasoktól", mint amit az eredmény mutat. Az AS Roma Salah (8.) és Gervinho (34.) egy-egy góljával már az első félidőben megnyugtató előnyhöz jutott, a szenegáli óriás, Khouma El Hadji Babacar csak a 94. percben szépített. 




Spanyolországban "helyreállt a világ rendje", a tabella első három helyén a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid áll. Rafa Benítez együttese a vártnál talán simábban győzte le az eddig remekül szerepelő Celta Vigót. Noha a Madrid tartalékos összeállításban szerepelt (sem Karim Benzema, sem Gareth Bale nem tudott játszani, kezdett ellenben Lucas), már a 8. perctől vezetett, Cristiano Ronaldo tovább javította a gólstatisztikáját. Az első félidő derekán a brazil Danilo is gólt szerzett, majd a Celta az 57. percben Cabral kiállítása miatt emberhátrányba került. 



4

Németországban tovább tart a Bayern München remek sorozata, tízből tíz győzelemnél tart Pep Guardiola együttese. Arjen Robben augusztus 29. óta először játszott bajnoki meccset, ahogyan akkor, most is gólt szerzett. A további találatokat thomas Müller, Robert Lewandowski és Arturo Vidal szerezte. A bajoroknál Bernat, Xabi Alonso és Thiago sem kezdett, utóbbi legalább beállt a hajrára. 



Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×