eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Világklasszissal erősít a válogatott a pótselejtezőkre

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott megerősített stábbal vág neki a sorsdöntő párharcnak. A hét végétől Bernd Storck munkáját a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes labdarúgó, pro licences edző, Andreas Möller segíti. Csatlakozik a csapathoz Holger Gehrke kapusedző és Szélesi Zoltán is.

Bernd Storck júliusi kinevezésekor elfogadta a szövetség azon feltételét, hogy a csoportmérkőzések befejezéséig változtatás nélkül Dárdai Pál stábjával dolgozzon tovább. Most azonban a német szakember jelezte, hogy a csoportmeccsek lezárultával számára a pótselejtező sikeres megvívása a legfontosabb, a cél elérése érdekében mindent el kíván követni, ezért megnyerte a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes Andreas Möllert, hogy segítse a magyar válogatott munkáját az előttünk álló sorsdöntő párharcban. Az egykoron 85-szörös német válogatott játékos, pro licences képesítéssel rendelkező edző elfogadta az MLSZ felkérését és Magyarországra teszi át székhelyét - olvasható az MLSZ honlapján.

A 48 éves német szakember, a tervek szerint, már a hét végén csatlakozik a válogatott stábjához, és minden erejével abban segédkezik, hogy a csapat legjobb tudását nyújtsa a két fontos meccsen.

A szakmai stáb összetételét további változások érintik. Távozik Sallói István és Szabics Imre. Utóbbit a szintén komoly nemzetközi játékosmúlttal rendelkező, jelenleg az U17-es csapatot is felkészítő, korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán, míg Andrusch Józsefet a korábban a Schalkénél, a Kölnnél és a Herthánál is dolgozó ismert Bundesliga kapusedző, Holger Gehrke váltja, aki már az U20-as világbajnokságon is segítette a korosztályos válogatott munkáját.

Bernd Storck Andreas Möller kinevezése kapcsán elmondta: - Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk. Eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak. Egyúttal a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében is szeretném megköszönni a távozó szakembereknek az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkát - fogalmazott Bernd Storck. 

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×