eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma

Norvégia ellen játszik a magyar válogatott a pótselejtezőben

A magyar labdarúgó válogatott Norvégiával játszik, az Európa-bajnoki selejtezősorozat pótselejtezőjében november közepén, miután az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette a párosítást. A magyar-norvég párharc első meccsét november 12-én csütörtökön, a visszavágót november 15-én, vasárnap rendezik.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese Oslóban kezd a lehető legkorábbi, november 12-i időpontban, majd három nappal később hazai pályán, a Groupama Arénában fogadja riválisát a visszavágón.

A magyarokat nem húzták ki az első három párharcba és a norvég, szlovén, dán, ír kvartettből előbbi maradt az urnában utolsóként a nem kiemelt válogatottak közül. A sorsolás szeszélye folytán a kiemeltek közül egyedüliként Magyarország kezd vendégként.

"A sorsolás előtt nem volt különösebb preferenciám az ellenfelet illetően, hiszen aki eljut idáig, biztos, hogy kiváló csapat" - mondta a magyar szövetség honlapjának a német szakvezető. "Az a kívánságom, hogy idegenben kezdjük a párharcot, teljesült, a csapat szempontjából ez mindenképpen jó sorsolásnak mondható. Így is csak félig jött be, amit szerettem volna, hiszen ideálisabb lett volna, ha nem az első játéknapon lépünk pályára, mert így kevés időnk lesz a felkészülésre".

Storck hozzátette, a norvég futballt nagyon jól ismerik, senkinek sem kell bemutatni az ellenfelet és mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy egészen kiváló rivális vár rájuk. Szerinte ezt bizonyítja, hogy egészen az utolsó körig versenyben voltak az egyenes ági Eb-részvételért, és csak az olaszok ellen bukták el a továbbjutást úgy, hogy sokáig vezettek is idegenben ellenük, s csupán a hajrában fordított Olaszország.

"Most arra kell fókuszálnunk, hogy jól felkészítsük az ellenfél játékából a csapatot, majd idegenben játsszunk egy szoros mérkőzést, annak érdekében, hogy itthon, a közönség támogatásával esélyünk legyen véghez vinni a történelmi tettet és kijussunk az Európa-bajnokságra" - mondta Storck, aki a magyar kispadon eddigi négy meccsén két döntetlen mellett egy-egy győzelmet és vereséget számlál.

Norvég kollégája, Per-Mathias Högmo szerint nagy motivációt jelent a csapatának, hogy otthon, telt ház előtt kezdheti a párharcot. A magyart nagyon tapasztalt együttesként jellemezte, ugyanakkor úgy vélte, Norvégiának jó esélye van, hogy a két meccsen felülmúlja riválisát.

Magyarország 34 éve nyeretlen a norvégokkal szemben, azóta öt döntetlen mellett négyszer kikapott tőlük. Az összesített mérleg ugyanakkor magyar fölényt mutat: a nemzeti együttes hétszer győzött, ötször döntetlent játszott és ötször vereséget szenvedett. Legutóbb 2012 novemberében találkozott a két gárda, s az akkori barátságos mérkőzésen 2-0-s vendégsiker született a Puskás Ferenc Stadionban.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, erre legutóbb 1972-ben volt példa.

A másik három párharcban Ukrajna Szlovéniával, Svédország Dániával és Bosznia-Hercegovina Írországgal találkozik az Eb-részvételért.

A pótselejtező párosítása:
Ukrajna-Szlovénia
Svédország-Dánia
Bosznia-Hercegovina - Írország
Norvégia-MAGYARORSZÁG

Az elöl álló csapatok kezdenek otthon.

A magyar-norvég párharc első meccsét november 12-én csütörtökön, a visszavágót november 15-én, vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×