INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Női kézilabda NB I - Zdravko Zovko lett a Dunaújvárosi Kohász KA vezetőedzője

InfoRádió / MTI
A horvát Zdravko Zovkót nevezték ki a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé.

Amint az a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: a megbízatása a szezon végéig szól.

Elődjét, Mátéfi Esztert múlt csütörtökön mentették fel. A klubvezetés szerint "a mindenki által tanúsított legjobb szándék ellenére megtorpant a csapat fejlődése, alábbhagyott a korábbi lelkesedés, az elbizonytalanodás jelei mutatkoztak a pályán és a pályán kívül egyaránt, és ezért cselekedni kellett". Azóta György László utánpótlás vezetőedző irányította az együttest.

A 60 esztendős Zovko jól ismeri a magyar kézilabdázást, a Veszprém férfi csapatát 2002-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette, de szóba került a neve a női válogatott szövetségi kapitányi jelölésénél is, sőt, segítette a győriek kézilabdasuliját. Dolgozott hazája női válogatottjának élén és az 1996-ban olimpiai bajnok férfi válogatott mellett, illetve a Podravka Koprivnicánál és az orosz Zvezda Zvenyigorodnál is.

Edzőként kétszeres BEK-győztes, többszörös horvát, olasz, szlovén és magyar bajnok, illetve kupagyőztes, játékosként pedig - még jugoszláv színekben - 1984-ben ötkarikás aranyérmes volt, ezen kívül világbajnoki ezüstérmes.

Zovko első tétmérkőzése a Dunaújváros kispadján jövő vasárnap lesz, amikor is a tabellán ötödik Kohász az éppen előtte álló, szintén 10 pontos Siófokot fogadja.

A címlapról ajánljuk