eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ferguson Guardiolát akarta utódjának

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője Josep Guardiolát szerette volna utódjának 2013-as visszavonulásakor.

"Megkértem Pepet, hogy hívjon fel, mielőtt elfogadja egy másik klub ajánlatát, de nem tette meg, és a Bayern Münchent választotta 2013 júliusában" - olvasható legújabb könyvében.

Amint azt Ferguson kifejtette, több más tréner is képbe került nála az FC Barcelonával korábban rendkívül sikeres Guardiola mellett. Lehetséges utódként megnevezte José Mourinhót, de hozzáfűzte: ő ígéretet tett a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak, hogy visszatér a londoni együtteshez. Felmerült Carlo Ancelotti neve is, ám ő Mourinho helyét vette át a Real Madridnál. A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp jól érezte magát Dortmundban, és szerződést hosszabbított a klubjával, az akkoriban a holland válogatottat irányító, tavaly nyár óta a Manchester Unitedet vezető Louis van Gaal pedig a 2014-es világbajnokság előtt nem akarta otthagyni a nemzeti tizenegyet.

David Moyes, aki végül váltotta Fergusont a manchesteri csapatnál, csak a hatodik helyen állt a Vörös Ördögöket 26
éven át irányító skót szakember listáján.

"Végül David Moyes-t választottuk. Már 11 éve vezette az Evertont, amelynél remek munkát végzett" - írja Ferguson. - "Sajnos azonban valahogy nem működött a munka Daviddel. Abban azonban biztos vagyok, hogy néhány dolgot másként csinálna, ha újra megkapná a lehetőséget az Old Traffordon."

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×