eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Szalontay Sándor indulhat a pályakerékpáros vk-ban

Szalontay Sándor kivívta a jogot, hogy indulhasson a pályakerékpáros világkupában, így közelebb került az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a Bátorfy-Agria KTK bringása az elmúlt időszakban nyújtott olyan teljesítményt, amely révén szerepelhet a vk-ban. Szalontay többek között az augusztus végi csehországi viadalon az 1000 méteres állórajtos időfutamban az előkelő harmadik helyen végzett.

A vk-indulásért több mint kétszázan versenyeztek, és végül 35-en állhatnak rajthoz. Az ötkarikás kvóta megszerzése csak világkupa- és világbajnoki helyezésekkel lehetséges, ezért fontos, hogy Szalontay részt vehessen a vk-sorozatban.

Az elkövetkezendő hónapokban három vk-futamot rendeznek: október 30. és november 1. között Kolumbiában, december 5-én és 6-án Új-Zélandon, majd január 16-án és 17-én Hongkongban.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×