eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Baráth: a győri vb sikersorozata megkoronázta a szezont

Összesen 27 érmet, ebből 12 aranyat szereztek a magyar kajakozók és kenusok a győri maraton világbajnokságon. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint ez az esemény tette fel a koronát a magyarok idei sikerszériájára.

Baráth Etele úgy véli, hogy a győri éremeső a sikeres bakui Európai Játékok, a világkupák és a milánói világbajnokságon a 15 olimpiai kvóta kiharcolása után méltó lezárása volt az idei szezonnak.

"Szerintem ezt az eredményt lehetetlen tartani hosszabb távon, egészen kiemelkedő csúcs volt. Valóban úgy van, hogy a 43 három résztvevő ország közül egyedül több érmet szereztünk mint az összes többi nemzet együttvéve" - hívta fel a figyelmet a sportvezető.

Arról is beszélt, hogy hova kellene helyezni ezt a kevésbé ismert szakágat a kajak-kenu szakágak hierarchiájában.

"A maratoni kajak-kenu valahol a csúcsa ennek a sportágnak, hiszen olyan mérhetetlen erőt, taktikai készséget, akaratot, pszichés felkészültséget igényel a fizikain túl, amely nagyon-nagyon kevés sportágban létezhet egyáltalán" - jegyezte meg a maratoni kajak-kenu összetettségére utalva.

Hozzátette, hogy a győri világbajnokságot az M4 a szakágban szokatlanul kiemelkedő technikai felszereltség mellett közvetítette, ennek segítségével az eddig kissé periférikus hosszú távú kajak-kenu is szélesebb körben ismertté válhat.

"Megteremtettük azt a bizonyítékrendszert, amellyel bemutatható, hogy ennek mi az igazi sportértéke, és erre építve a következő években egészen biztosan át fog törni nagyon sok eddigi zárt ajtón a szakág" - magyarázta.

Baráth Etele - aki korábban a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja is volt - a maratonfutáshoz és a Tour de France profi országúti kerékpáros körversenyhez hasonlította ezt a szakágat. Kiemelte, hogy a maratoni kajak-kenu valójában még túl is mutat ezeken.

"A vízen játszódnak a fordulóknál kemény ütközetek, taktikai csaták. Kajak kettesben 30 kilométert mentek vasárnap a fiúk, párosban és a végén öt vagy hat ezred döntött a magyar csapat javára. Ezek olyan elképesztően gyönyörű csaták, amelyek erejét és nagyságát most sikerült végre megmutatni a drónokkal és a legkülönbözőbb technikai eszközökkel a közvetítésben. Ha ezt tudjuk terjeszteni, akkor meg fogjuk tudni győzni a sportvezetőket, hogy ez egy támogatásra méltó szakág" - fejtette ki.

A győri maraton vb magyar sikereiről részletesen foglalkozik az InfoRádió Víztükör című magazinműsora szombaton délután fél hattól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×