eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Serena Williams nem jutott be a US Open döntőjébe

Bombameglepetés az amerikai nyílt teniszbajnokságon: Roberta Vinci három szettben legyőzte az első helyen kiemelt, címvédő Serena Williamset a női egyes második elődöntőjében, ezzel megakadályozta riválisát abban, hogy megcsinálja a Grand Slamet, azaz egy naptári éven belül mind a négy nagy tornán diadalmaskodjon.

A világelső amerikai játékos idén az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban sem talált legyőzőre, s már csak két győzelemre volt attól, hogy 1988 - a német Steffi Graf menetelése - óta az első, összességében pedig a negyedik női játékos legyen, akinek egy éven belül összejön a négy GS-diadal.

Williams rendkívül bizonytalanul játszott a pénteki mérkőzésen, sokat rontott, a világranglistán 43. Vinci pedig kihasználta ezt, s az elvesztett első játszma után előbb egyenlített, majd a döntő szettben is ő volt a kevésbé ideges játékos a pályán.

A 32 éves olasz teniszező nála egy évvel idősebb honfitársával, Flavia Pennettával vívja majd a szombati finálét - utóbbi játékos korábban ugyancsak nagy meglepetésre a második helyen kiemelt román Simona Halepet búcsúztatta. Mindketten pályafutásuk első GS-döntőjére készülhetnek.

Érdekesség, hogy Vinci és Serena Williams korábban négyszer játszott egymással, és az olasz még szettet sem tudott nyerni 21-szeres Grand Slam-győztes riválisa ellen.

A két női elődöntőt eső miatt halasztották csütörtökről péntekre.

Eredmények:
női egyes, elődöntő:
---------------------
Vinci (olasz)-S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:4, 6:4
korábban:
Pennetta (olasz, 26.)-Halep (román, 2.) 6:1, 6:3

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×