eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

De Gea a Liverpool ellen térhet vissza a Unitedbe

A kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató FC Liverpool elleni rangadón térhet vissza szombaton a Manchester United kapujába David de Gea, az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

A spanyol hálóőrt a Real Madrid akarta leszerződtetni, de a két klub kicsúszott a nyári átigazolási határidőből, így a megállapodás nem jött létre. Louis van Gaal, a manchesteri együttes vezetőedzője az első négy fordulóban kihagyta a csapatból De Geát, mert úgy ítélte meg, hogy a jövőjét érintő pletykák miatt nem tud megfelelően koncentrálni a feladatára.

A kapus tavaly a Liverpool elleni meccs legjobbja volt, remek védéseket mutatott be, a United pedig 3-0-ra nyert az Old Traffordon, ugyanakkor a holland tréneré eddig Sergio Romerónak adott lehetőséget.

A mostani szezont mindkét csapat felemásan kezdte, négy meccsen hét pontot szerzett, s az Európa-bajnoki selejtezők előtt mindkettő csalódást keltő vereséget szenvedett. A Liverpool otthon kapott ki a West Ham Unitedtől 3-0-ra, míg a manchesteri Vörös Ördögök a Swansea City vendégeként veszítettek 2-1-re.

A listavezető Manchester City új klubrekorddal büszkélkedhet, miután - az előző idényt is beleszámítva - sorozatban 10 bajnoki mérkőzésen győzött, százszázalékos mérlegét pedig szombaton, a jól rajtoló és egyelőre második Crystal Palace otthonában őrizheti meg.

A címvédő Chelsea az első négy találkozóján csupán négy pontot szerzett, regnáló bajnokként ilyen rossz rajtot csak a Blackburn Rovers vett az 1995/96-os idényben. José Mourinho együttesének most a fordulót nyitó összecsapáson az Everton vendégeként lesz esélye a javításra.

Az egyelőre csak hatodik, a kapus Petr Cechen kívül a nyáron senkit sem igazoló Arsenal az eddig mindössze két pontot szerzett Stoke Cityt fogadja ugyancsak szombaton.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×