eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Továbbjutott az Újbuda vízilabdacsapata

Az OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata másodikként jutott tovább csoportjából a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből.

A budapesti együttes két döntetlennel és egy győzelemmel zárt Tbilisziben. A német Hannover és a francia Marseille ellen szerzett egy-egy pont után a torna záró napján 15-3-ra verte a házigazda grúz együttest. Kovács Gábor négy, Bundschuh Erik három góllal vette ki a részét a sikerből.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője szerint fontos volt, hogy gyorsan döntésre vigyék a meccset, mint a waterpolo.hu oldalnak megjegyezte, szerencsére ebben az ellenfél is partner volt. Hozzátette: abban bízik, hogy az egészségi szempontokat figyelembe véve is túl vannak ezen a tornán.

Korábban az InfoRádiónak is beszélt erről.

"Az elmúlt években a vízilabdás tornáknak nem volt valami jó visszhangjuk, elsősorban gyomorfertőzések miatt alakultak ki problémák, például a Honvédnál vagy a holland csapatnál tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon. Szeretnénk erre mindenképp felkészülni, hogy ez velünk ne forduljon elő.

A kvartett küzdelmeit a Hannover nyerte, de még a harmadik helyezett Marseille is továbbjutott. A Tbiliszi kiesett.

A továbbjutók a 16 csapatos, második selejtezős körbe kerültek, ennek küzdelmeit szeptember 18. és 20. között rendezik. Itt kapcsolódik be a BL-küzdelmekbe a magyar bajnok és kupagyőztes Szolnok csapata is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×