eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kijelölte keretét Benedek Tibor a kazanyi világbajnokságra

Kijelölte keretét Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a kazanyi világbajnokságra.

Nagyjából azért már kirajzolódott a Vodafone Kupa előtt, hogy ki az a 13 játékos, akire számítani fogok, de még megerősítésre vártam. A Vodafone Kupa igazolta az elképzeléseket - mondta.

A résztvevő játékosokkal kapcsolatban Benedek Tibor elmondta: Bedő Krisztián mellett szólt elsősorban az a két éves tapasztalat, ami mögötte áll. Jó csapatban játszott, és a válogatottban is már régóta játszik. Német Tóni is nagyon sokat fejlődött, azt gondolom, hogy gólerős is, de a nemzetközi mezőnyhöz most Bedő Krisztián még erősebb - magyarázta döntését.

Kapus poszton Lévai Márton már két éve a csapattal játszik, és egyre jobb. De azt gondolom, hogy Nagy Viktor elsőszámú kapusként, illetve Decker Attila mögötte egy biztos kapushátteret nyújt nekünk - véli a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor elmondta: az elmúlt héten a Vodafone Kupán a Világliga meccsein tapasztaltakhoz képest nagyon sok előrelépést tapasztaltam. Stabilabb a játékunk, veszélyesebb és rendezettebb. A két hét munka nagyon látszik a csapaton, az eredményeink is mutatják, bár az utolsó mérkőzésen kikaptunk az olaszoktól 8:6-ra. Ennek ellenére azt gondolom, hogy látható a fejlődés, és ennél még jobbak leszünk a világbajnokságra.

A következő napokban megrendezett ausztrálok elleni meccsek azért fontosak nekünk, mert a VB első hetében könnyebb mérkőzéseink lesznek, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy elteljen több mint három hét nehéz mérkőzés nélkül. Az Ausztrália jó csapat, többször kikaptunk tőlük, mint ahányszor megvertük őket. Örülünk neki, hogy ilyen jó csapattal játszhatunk felkészülést, edzéseket, mérkőzéseket - közölte.

Ez mindenképpen azt szolgálja, hogy két hét múlva, amikor elkezdődik a világbajnokság, akkor már könnyebb mérkőzéseket játsszunk, ne úgy kerüljünk majd az első igazán fontos mérkőzéshez, hogy nagyon régen volt ilyen tapasztalatunk, hogy ne a Vodafone Kupa három mérkőzése legyen az utolsó - magyarázta Benedek Tibor.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×