eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hetedik a magyar strandlabdarúgó-válogatott Bakuban

A magyar válogatott egy góllal legyőzte a házigazda Azerbajdzsánt, így hetedik helyen zárt a bakui Európa Játékok strandlabdarúgó-tornáján.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar együttes az első harmadban Fekete Viktor góljával szerzett vezetést. A második szakaszban Simonyi Gábor növelte az előnyt, de még ebben a periódusban szépítettek a házigazdák. Simonyi a záró harmadban ismét betalált, az azeri válogatott pedig 52 másodperccel a találkozó vége előtt hiába szépített, egyenlíteni már nem tudott.

A magyar csapat négy vereség után - a csoportmérkőzéseken a világbajnok oroszoktól (5-3), a spanyoloktól (5-2) és az olaszoktól (5-4), a szombati helyosztón pedig Ukrajnától (4-2) kapott ki - utolsó mérkőzését 3-2-re megnyerte, ezzel hetedik helyen zárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×