eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kétszer olyan jó volt a magyar pólóválogatott, mint az olasz

Az olaszok legyőzésével igyekezett feledtetni az amerikaiak elleni vereséget a bergamói vízilabda Világliga-döntőben a magyar férfiválogatott. Benedek Tibor csapatának nehéz feladat jutott: a házigazda ellen kellett vízbe szállni.

A fiúknak egyszer már sikerült felálni a padlóról a héten, mirét ne siekrülhetne még egyszer? Ez volt a kérdés. A horvátok elleni vereséget nagyszerű játék követte a brazilok ellen, reméltük, hogy az amerikaiak elleni vereség után is hasonló lesz a folytatás.

Jól kezdődött a mérkőzés, a Varga testvérek összjátékából vezetést szerzett a magyar csapat. Dániel lopott labdát a saját kaounk előtt, Dénes pedig befejezte indítása után az akciót, 1-0. Nem sokkal később az olaszok büntetőhöz jutottak, de gólhoz nem. Nagy Viktor kivédte Figlioli lövését.

Ez a két momentum meg is adta az első két játékrész alaphangulatát. Angyal szerezte a második gólunkat, majd egy emberelőnyös helyzet ugyan kimaradt, de ugyanabból az akcióból az egész héten jól játszó Hárai Balázs növelte az előnyt, 3-0. Az olaszok csak a negyed vége előtt, Gallo révén szépítettek.

A második játékrészben Varga Dénesnek elsült a keze, messziről óriási gólt lőtt. A másik oldalon Baraldi szépített, 4-2. Ám aztán ezt a negyedet is sikerült a magyar csapatnak a maga javára fordítani, Hosnyánszky lőtt fórból Tempestilli hálójába, 5-2.

A nagyszünet után Varga Dániel lőtt gólt a kapu közeléből, majd Fondelli ugyan szépített, de Salamon Ferenc találatával visszaállt a négygólos különbség, 7-3. nagy Viktor, ahogyan az egész találkozón, ezúttal is nagyon jól védett, negyedenként egy gólt kapott az első három játékrészben. magyar részről ellenben Madaras Norbert gólt lőtt, 8-3-ra alakítva az állást. Eldőlt a meccs, látható volt, hogy az olaszokban incs annyi, hogy ekkora hátrányból fordítsanak. (Nem mellesleg? aligha van olyan csapat a világon, amely -5-ről meccset tud nyerni a magyarok elleni az utolsó játékrészben.)

A negyedik negyedben viszonylag sokáig nem született gól, Barali törte meg a csendet, előnyből szépített, 8-4. A másik oldalon, előnyből, Gór-Nagy Miklós behúzta a labdaát az olasz kapuba, 9-4.

Az olaszok ellen is elértünk tíz szerzett gólig, a határig Madaras Nobert vitte el a csapatot. Egy emberfór után már kiegészültek az olaszok, amikor gólt lőtt, 10-4.

Az utolsó gól az olaszoké, de ennek nincs jelentősége. Gallo dobta, 10-5. Ez a vége.

Magyarország-Olaszország 10-5 (3-1, 2-1, 3-1, 2-2)
G.: Baraldi, Gallo 2, Fondelli ill. Varga Dénes, Madaras 2, Angyal, Hárai, Hosnyánszky, Varga Dániel, Salamon, Gór-Nagy

A magyar válogatott a győzelmével az ötödik helyért játszik vasárnap 17.20-kor, az ausztrálok ellen.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×