eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin

BL: Messi kihagyott egy tizenegyest, de így is nyert a Barcelona

A Juventus 2-1-re nyert hazai pályán a Dortmund ellen a labdarúgó BL-nyolcaddöntőjének első szakaszában. A Barcelona 2-1-re győzött a Manchester City otthonában, Luis Suárez két gólt is szerzett.

Két rangadót játszanak ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Manchester City a Barcelonát, a Juventus a Dortmundot fogadja. 

Torinóban mindössze öt olasz játékossal kezdett a Juventus, a Dortmund éke (de nem feltétlenül ékesége) egy olasz, Ciro Immobile.
Manchesterben az eltiltott Yaya Touré kivételével a legerősebb tizenegy állt fel a katalánok ellen. A Barcelonában Ter Stegen véd, elöl együtt a messi, Suárez, Neymar trió. 
Mascherano felrúgta honfitársát, Agüerót. Jó helyzetből lőhetett kapura a City, Milner belelőtte a sorfalba. 
Öt argentin válogatott is a pályán van Manchesterben, Mascherano és Messi, illetve Zabaleta, Agüero és Demichelis. 
Egy torinói argentin megszerezte a vezetést: Carlos Tévez góljával Juventus-Dortmund 1-0. Kapushiba volt, Weidenfeller szinte Tévez lába elé paskolta a labdát. 
Vezet a Barcelona is. Luis Suárez kicsit törlesztett a Liverpoollal tavaly tavasszal elveszített bajnoki címért a Citynek, Kompany hibája után nagyon gyorsan reagálva a sarokba lőtt. Manchester City-Barcelona 0-1
Fordulat Torinóban, Marco Reus révén a Borussia Dortmund megszerezte a nagyon-nagyon fontos idegenbeli gólt. Juventus-Dortmund 1-1. Giorgio Chiellini hibázott, elcsúszott, vagy elbotlott. Marco Reus a mostanit is beleértve négy mérkőzésen négy gólt szerzett. 
Suárez majdnem megszerezte a második gólját, de Neymar passza és a labdaátvétel után már nagyon közel volt hozzá a kapujából kirobbanó Joe Hart. 
Mégis megvan a második! Messi remek cselei után Jordi Alba balról beadta a labdát, a berobbanó Suárez pedig Demichelist megelőzve a kapuba lőtt. Manchester City-Barcelona 0-2.
A BBC statisztikája szerint Luis Suárez a 23. mérkőzését játssza a Barcelonában, s 21 gólban volt részes, szerzőként, vagy előkészítőként. 
Nasri nem igazán veszélyes lövésével zárult a félidő Angliában. 
A megsérült Piszczek kiválása óta bizonytalan a Dortmund védelme. A Juve a 43. percben kihasználta ezt, Pogba előkészítése után Morata talált a kapuba. Juventus-Dortmund 2-1
Torinóban elég brutális a játék, a lengyel után és a gól előtt Pirlo is megsérült és kiszállt. 
A második félidőben aktívabbá vált a Manchester City. Edin Dzeko ziccert rontott, könnyű helyzetből fejelt Ter Stegen kezébe. Nem sokkal később Kun Agüero csavarása alig kerülte el a kaput. 
Szépített a Manchester City. David Silva "elhagyott" labdájára rácsapott Kun Agüero, s belőtte a hálóba, Manchester City-Barcelona 1-2
Luis Enrique a francia Mathieu beállítáásval erősítette meg a védelmét. 
Gael Clichy kiállítása miatt megfogyatkozott a City.
Jellemző vélemény a torinói mérkőzésről: a Kicker szerint mindkét csapat elégedett az eredménnyel. 
Egyik pályán sem változott az eredmény - , az utolsó percben Messi kihagyta a maga által kiharcolt büntetőt -, mindkét találkozón három gól esett, mindkettőn az első játékrész volt jobb. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×