INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hazsik Endre: a sport eredményességének kétharmadát a KSI fedi le

Infostart / InfoRádió
A KSI kapta a kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye-elismerést. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utánpótlássport.hu díjáról Hazsik Endre, az egyesület elnöke beszélt az InfoRádiónak.

"Illik azt mondani, hogy meglepődtünk, mert a szerénység ezt diktálná, de ha abból indulok ki, hogy a 12 hónapból 3 hónapot a KSI fedett le, és mind a három hónapban valamennyi szakosztálya vb, Eb érmekkel sikerült ezt elérnie; ha ezt összevetjük, akkor álszerénység lenne azt mondani, hogy nem számítottunk rá" - mondta az InfoRádiónak Hazsik Endre, a Központ Sportiskola elnöke.

A Központi Sportiskola SE kapta a kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye-elismerést a díjátadó gálán. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által közösen életre hívott utánpótlás-nevelési díjat a 2014-ben nyújtott teljesítmények alapján a szakmai kuratórium ítélte oda az arra legérdemesebbnek tartott műhelynek.

Tavalyelőtt a Vasas vívói, az elmúlt évben pedig a Kőbánya SC úszói érdemelték ki az elismerést, a kuratórium azonban idén úgy döntött, hogy rendhagyó módon ezúttal nem egy szakosztályt, hanem egy egyesületet díjaz. A KSI annak köszönheti az elismerést, hogy 2014-ben három szakosztálya - májusban az öttusa, júniusban a kajak-kenu, októberben pedig a cselgáncs - érdemelte ki A hónap műhelye díjat.

Hazsik Endre kiemelte: "rengeteg olyan versenyzőnk volt, aki önmagában is megérdemelte volna az elismerést".

Arról is beszélt, hogy "sokkal kevesebből gazdálkodik most a KSI, mint a 6 kiemelt." Ennek ellenére a MOB által kiadott eredményességi lista versenyzőinek 70 százaléka vagy az átadott KSI-sek, vagy a jelenlegi KSI-sek. Ez az jelenti, hogy a magyar sport eredményességének a 60-70 százalékát a KSI fedi le mint nevelő egyesület".

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk