INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Esti csúcsrangadó a pólóbajnokságban

Infostart / InfoRádió
A bajnoki címvédő Eger a listavezető Szolnok otthonába látogat ma este a férfi vízilabda ob I. 16. fordulójában. A két legjobb magyar csapat rangadójának tétje, hogy az eddig pontveszteség nélkül álló szolnokiak győzelmükkel már 8 pontra növelnék előnyüket a tabellán, és ezzel gyakorlatilag alapszakaszgyőztesnek tekinthetnénk őket.

Tizenöt mérkőzésen 45 pontot szerzett a Szolnoki Dózsa Közgép a magyar bajnokságban, így nem meglepő, hogy Cseh Sándor, a csapat edzője optimistán nyilatkozott a címvédő Eger elleni rangadó előtt a waterpolo.hu szaklapnak:"Hogy a dubrovniki vereség megtörte-e kicsit a társaságot? Soha sem jó veszíteni, szerencsére nem is vagyunk hozzászokva, de hogy ez a vereség okozott-e törést, momentán nem tudom megmondani. Nyilván nem a Vasas elleni hétvégi bajnokin derült ez ki. De annyit mondhatok, nem szabadna, hogy törést okozzon."

A mester nem tagadta, hogy százszázalékos együttesének vannak gondjai: a világbajnok Varga Dénes lázas beteg, Kis Gábor úgyszintén beteg, Stefan Mitrovicsnak hátsérülése, míg Hangay Zoltánnak húzódása van. Ezzel együtt Cseh Sándor is úgy vélte, hogy "jó volna folytatni a bajnoki sorozatot, győzelem esetén, ha matematikailag nem is, de tulajdonképpen megnyernénk már most az alapszakaszt, ami nem elhanyagolható tényező."

A másik oldalon, a címvédő Eger háza táján is óvatosan fogalmaztak az esélyeket illetően. Dabrowski Norbert szerint nem kedden dől el, hogy a Szolnok megnyeri-e az alapszakaszt. "A legnagyobb motiváció keddre az, hogy mindkét korábbi mérkőzésünket a Szolnok nyerte. Szeretünk nyerni, most is szeretnénk, de nem ez a mérkőzés dönt arról, hogy az ellenfelünk megnyeri az alapszakaszt. Nekünk az elkövetkezendő három mérkőzésből kettőt meg kell nyerni ahhoz, hogy megtartsuk a második helyet a végére. Hogy melyik kettő lesz ez, az majdnem mindegy, persze, mégsem, és jobb forgatókönyvnek gondolnám, ha mindhármat megnyernénk. Szóval inkább presztízsrangadó lesz a keddi, a Szolnok vélhetően nagyobb dühvel megy neki a meccsnek, hiszen kikaptak Dubrovnikban, nekünk viszont el kell felejteni, hogy jól játszottunk az Olympiakosz ellen. A Szolnok ugyanis erősebb a görögöknél. Kíváncsian várom a kedd estét, ezzel együtt is" - mondta az egri mester a rangadó előtt.

Az este 19 órakor kezdődő rangadót a Digisport1-en élőben közvetítik.

A címlapról ajánljuk