eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Győzelemmel rajtolt az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában

Győzelemmel kezdte meg szereplését az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának második selejtezőkörében: az újbudaiak a hazai környezetben zajló négycsapatos torna nyitónapján a nagyváradi együttest verték meg öt góllal.

Eredmény, 2. selejtezőkör, D csoport, 1. forduló:
A Híd-OSC-Újbuda - Nagyvárad (romániai) 12-7 (5-0, 4-3, 2-0, 1-4)

Az OSC góldobói: Bátori 4, Brguljan, Salamon, Decker 2-2, Graham, Hegedűs 1-1

A találkozó a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában hazai szempontból remekül indult, hiszen az összességében négyszer eredményes Bátori Bence második akciógólja nyomán már 4-0-ra, majd újabb találatokkal 7-0-ra vezetett az OSC, amelynek csak a meccs 11. percében vette be a kapuját a romániai együttes (7-1).

A nagyszünetre 9-3-ra módosult az állás, majd a harmadik nyolc perc - az elsőhöz hasonlatosan - úgy pörgött le, hogy az ellenfél nem lőtt gólt. A befejező negyedben - a 11-3-as vezetés birtokában - már kiengedve pólózott a hazai együttes, így a Nagyvárad szépíteni tudott az eredményen.

Szombaton - 16.30-tól - a magyar csapat az orosz Kazannyal játszik.

A négyesből az első két helyezett jut tovább a BL harmadik selejtezőkörébe.

A másik pénteki mérkőzésen:
Kazany (orosz)-Duisburg (német) 17-10 (4-3, 6-0, 3-4, 4-3)

Vereséggel kezdett a Szolnok

Kikapott első mérkőzésén a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében: a Tisza-parti alakulat a szerbiai Kragujevácon a vendéglátók csapatával szemben maradt alul két góllal a pénteki nyitónapon.

Eredmény, F csoport, 1. nap:
Radnicki Kragujevac (szerb) - Szolnoki Dózsa-Közgép 12-10 (6-3, 3-2, 1-2, 2-3)

A szolnoki góldobók: Varga Dénes 4, Madaras, Varga Dániel 2-2, Mezei, Mitrovic 1-1

A legutóbbi hazai bajnoki idény ezüstérmese, amely az új szezonban hat világbajnokot is a soraiban tudhat - a magyar csapat honlapjának összegzése szerint - gyengén kezdett, s háromgólos hátrányt szedett össze. Mi több, a különbség a félidőre négytalálatosra nőtt. A harmadik és a negyedik játékrészt megnyerte ugyan a Szolnok, de csak a vereség mértékét tudta enyhíteni, a szerb együttest beérnie nem sikerült.

Szombaton - 20 órától - az olasz Posillipo ellen folytatja szereplését négyesében a Szolnok, amelynek hátralévő két meccsét meg kell nyernie, mivel a kvartettből az első kettő jut tovább a BL harmadik selejtezőkörébe. A kragujeváci csoport negyedik tagja a török Isztambul.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×